Strona 21 z 21 PierwszyPierwszy ... 11192021
Pokaż wyniki od 201 do 209 z 209

Wątek: Canon EF-S 18-200mm F 3,5-5,6 IS

Bywalec

Domyślnie

Dlaczego wszyscy traktują spacerzoomy jako alternatywę dla innych szkieł? To taki sam obiektyw jak każdy inny - na specjalną okazję - letnie wycieczki i wakacyjne wyjazdy, a nie obiektyw "do wszystkiego". Jest w szklarni na takich samych prawach jak teleobiektyw lub rybie oko - zakładam wtedy, gdy się sprawdzi. A jak się nie sprawdza, to zakładam stałkę lub coś innego. I tyle!

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu Zobacz posta
    Dlaczego wszyscy traktują spacerzoomy jako alternatywę dla innych szkieł? To taki sam obiektyw jak każdy inny - na specjalną okazję - letnie wycieczki i wakacyjne wyjazdy, a nie obiektyw "do wszystkiego". Jest w szklarni na takich samych prawach jak teleobiektyw lub rybie oko - zakładam wtedy, gdy się sprawdzi. A jak się nie sprawdza, to zakładam stałkę lub coś innego. I tyle!
    tak, tylko zdarza się że superzoomy zostają jedynymi obiektywami na lustrzance. I wtedy jaki sens ma zmienna optyka, kiedy rynek po brzegi jest wypakowany kompaktami i hybrydami.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ma sens. Bo jaki kompakt typu super/ultra zoom ma tak duza matryce? Nie ma. Bylo Sony R1, ale to ograniczona ogniskowa i wogole inna bajka.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu Zobacz posta
    Nic dodać, nic ująć .

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Ma sens. Bo jaki kompakt typu super/ultra zoom ma tak duza matryce? Nie ma. Bylo Sony R1, ale to ograniczona ogniskowa i wogole inna bajka.
    Że nie wspominajmy litościwie np. o prędkości działania AF-a .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Wielce Szanowny Gospodarz Domu donosi:

daliśmy ciała jeśli chodzi o jedynkę ef-s 18-200IS

http://tinyurl.com/4ndlrtf

Przeklejcie do właściwego wątku bo wyszukiwarka na tym forum *******
    the silence is deafening

Bywalec

Domyślnie

Nie pierwsza nie ostatnia wpadka - jak widać dotyczy części produkcji. W stajniach innych producentów też były takie przypadki np. D5000 Nikona. To absolutnie nie dyskwalifikuje produktu, ale jest informacją dla dla posiadaczy pechowej partii. Ważne,że producent nie udaje, że problemu nie ma i naprawia!

Domyślnie

A czy może ktoś się już orientował na Żytniej jak to będzie naprawiane?

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maczetka Zobacz posta
    co w tym zlego? ja lubilem superzooma kiedys bardzo. jak bym nie kupil ff to w dalszym ciagu czasem bym go odkurzyl.

ktos napisal w tym watku, o kupowaniu lustrzanek z "duzym zoomem" zeby sie wysnobowac na Fotografa. dla mnie wiekszym snobizmem jest krytykowanie zestawu z 18-2xx z niedopowiedzianym stwierdzeniem, ze tylko StaLki z czerwonym paskiem sa godne nakrecania na bagnet EF.

A podobno w tym hobby chodzi o fun z robienia zdjec...
    Potwierdzam słowa kolegi!! Jak zaczynałem od 400d i to był pierwszy zakup po kicie i do dnia dzisiejszego go nie żałuje. Z całą pewnością profesjonaliści taki sprzęt odrzucaja i jest w tym sporo prawdy, chociażby ze względu na jasność szkła. Mi jednak ten obiektyw pozwolił dojrzeć jako fotograf i dopiero po roku użytkowania stwierdziłem, ze należałoby jednak przesiąść się na inny sprzęt i niekoniecznie z literą L

Pzdr

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kunijoshi Zobacz posta
    A czy może ktoś się już orientował na Żytniej jak to będzie naprawiane?
    Generalnie nijak. Tzn. jeśli Ci się zepsuje, to naprawią, natomiast jeżeli się nie zepsuje, to nic z tym nie zamierzają zrobić (pomimo faktu, że wiadomo o wadzie).
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Strona 21 z 21 PierwszyPierwszy ... 11192021

Uprawnienia umieszczania postów