tnt czyli by ostrość zdjęć była " akceptowalna " na ogniskowych 18-80 nie schodzisz poniżej 5.6 ?
Tak samo mam w moim kicie, czasem zazdroszczę " farciarzom " co mają lepsze egzemplarze i piszą że super ostre
![]()
tnt czyli by ostrość zdjęć była " akceptowalna " na ogniskowych 18-80 nie schodzisz poniżej 5.6 ?
Tak samo mam w moim kicie, czasem zazdroszczę " farciarzom " co mają lepsze egzemplarze i piszą że super ostre
![]()
1000D , 18-55 IS , S 17-70 , C 50 1.4
Nie trzeba być jak napisałeś "farciarzem", aby zdjęcia wychodziły super ostre. Wielokrotnie wina złych zdjęć leży po stronie fotografującego a nie sprzętu - jednak łatwiej jest się dopatrywać wad w body lub szkle niż w swoich umiejętnościachSądzę, że mimo wszystko łatwiej jest zacząć szukać swoich błędów w sztuce focenia niż zwalać winę na sprzęt i nazywać kogoś później "farciarzem" a inne osoby "pechowcem" Jednak każdy obiera drogę, która jest dla niego odpowiedniejsza a do pewnych spostrzeżeń, umiejętności (i postaw także) dochodzi się niestety po pewnym czasie
Uwierz mi, że ta żonglerka ma też swój urokI jeśli tylko warunki na nią pozwalają, to ją polecam :-D
Ostatnio edytowane przez Jago ; 04-05-2009 o 15:24 Powód: Automerged Doublepost
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L