Pokaż wyniki od 1 do 10 z 209

Wątek: Canon EF-S 18-200mm F 3,5-5,6 IS

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

tnt czyli by ostrość zdjęć była " akceptowalna " na ogniskowych 18-80 nie schodzisz poniżej 5.6 ?

Tak samo mam w moim kicie , czasem zazdroszczę " farciarzom " co mają lepsze egzemplarze i piszą że super ostre
    1000D , 18-55 IS , S 17-70 , C 50 1.4

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yacek _b Zobacz posta
    tnt ..... czasem zazdroszczę " farciarzom " co mają lepsze egzemplarze i piszą że super ostre
    Nie trzeba być jak napisałeś "farciarzem", aby zdjęcia wychodziły super ostre. Wielokrotnie wina złych zdjęć leży po stronie fotografującego a nie sprzętu - jednak łatwiej jest się dopatrywać wad w body lub szkle niż w swoich umiejętnościach Sądzę, że mimo wszystko łatwiej jest zacząć szukać swoich błędów w sztuce focenia niż zwalać winę na sprzęt i nazywać kogoś później "farciarzem" a inne osoby "pechowcem" Jednak każdy obiera drogę, która jest dla niego odpowiedniejsza a do pewnych spostrzeżeń, umiejętności (i postaw także) dochodzi się niestety po pewnym czasie

Cytat Zamieszczone przez tnt Zobacz posta
    jago,
    w plenerze za leniwy jestem na żonglerkę ........
    Uwierz mi, że ta żonglerka ma też swój urok I jeśli tylko warunki na nią pozwalają, to ją polecam :-D
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 04-05-2009 o 15:24 Powód: Automerged Doublepost
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Uprawnienia umieszczania postów