Strona 2 z 21 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 209

Wątek: Canon EF-S 18-200mm F 3,5-5,6 IS

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Pytanie czy u nas cena będzie też "do widzenia" ? Myślę że z czasem będzie dostępny w okolicach 2150 - tak jak nikkor.

Fajnie że Cichy założył osobny wątek. W tym tasiemcu można się już zgubić, a myślę, że info o tym obiektywie mogło ucieszyć sporo osób.
    Oczywiście, że fajnie. Mam sporo miłych wspomnień z Nikkora... świetny obiektyw "na dzieci" Myślę, że podobnych Canon dostarczy swoim przyszłym użytkownikom-tatusiom/dziadkom
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Naszła mnie taka oto konstatacja - kiedy świat fotograficzny powoli powraca do małego obrazka jako podstawy Canon zaczyna wspierać obiektywami cropa, wypuszczając np 18-200.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Naszła mnie taka oto konstatacja - kiedy świat fotograficzny powoli powraca do małego obrazka jako podstawy Canon zaczyna wspierać obiektywami cropa, wypuszczając np 18-200.
    Zawsze byli pionierami .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    FF w cenie 450D/1000D to raczej nieprędko się pojawi. A zwykłemu śmiertelnikowi dyskutowana do upadłego różnica w "plastyce" nie przeszkadza w robieniu zdjęć
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Zawsze byli pionierami .
    I korzystają ze sprawdzonych pionierskich wzorców radzieckich

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    FF w cenie 450D/1000D to raczej nieprędko się pojawi. A zwykłemu śmiertelnikowi dyskutowana do upadłego różnica w "plastyce" nie przeszkadza w robieniu zdjęć
    Masz rację, ale u Canona jakoś to się odbywa "od końca", troszkę tak jakby część produkcyjna korpusów nie wiedziała co produkuje część produkcyjna obiektywów tej samej firmy i vice versa.
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 01-07-2008 o 22:43

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

oj... też tak myślałem że powróci.. ale coś mi się wydaje że bardziej zacznie się dzielić i następcy 40D nigdy nie dostaną FullFrame i nigdy nie powstanie EF-S L choć technologicznie jest łatwiejszy i tańszy do zrobienia hm... chyba przesadziłem.. 17-55IS tani nie jest a literki L też na nim nie ma ;-)

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS - hiperzoom od Canona

to chyba jednak nie plotka, informacje zamieściły serwisy Optyczne.pl i Fotografuj.pl:

Cytat Zamieszczone przez fotografuj.pl
    Ostatnią perełką tego "przecieku" jest informacja na temat nowego, od dawna oczekiwanego przez fotoamatorów amatorskiego obiektywu typu hiperzoom. Jest to wyposażona w układ stabilizacji obrazu konstrukcja Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS. Jeżeli cena tego modelu nie będzie zbyt wygórowana, to z pewnością znajdzie on wielu nabywców wśród fotografów potrzebujących jednego, uniwersalnego "szkła" na rozmaite okazje.
    http://optyczne.pl/1193-nowo%C5%9B%C...ze_sample.html
    http://fotografuj.pl/News/Wyciekly_z...OS_50D/id/2196

Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Uzależniony

Domyślnie

Oj chłopie, nagrabiłeś sobie i zaraz pewnie od moderatora bana dostaniesz, bo o nowościach wolno pisać tylko w wątku o 5d...

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Oj chłopie, nagrabiłeś sobie i zaraz pewnie od moderatora bana dostaniesz, bo o nowościach wolno pisać tylko w wątku o 5d...
    Nie popadajmy w paranoję ;-)

Niemniej oczywiście należało uprzednio skorzystać z wyszukiwarki, ponieważ mamy juz wątek o tym obiektywie, więc je połączyłem.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

o, jednak mój post się znalazł ;]
    nie wiedziałem, że jest już wątek o tym szkle, choć sam się dziwiłem, że wyszukiwarka go nie znalazła - przecież to nie możliwe, żebym był pierwszy wśród takich geeków :P

a o tym pisaniu o "nowościach" (a może plotkach?) w wątku o 5D to nic nie znalazłem w regulaminie...
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Strona 2 z 21 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów