Strona 6 z 21 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 209

Wątek: Canon EF-S 18-200mm F 3,5-5,6 IS

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a tam sie nie da... nie znasz mozliwosci Canona
    To fakt . Ale po kicie 18-55IS widać, że zmienili sposób projektowania takich szkieł więc może w ramach tego "sposobu" całkowitej qpy nie da się już wypuścić .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

patrzac na to, ze Canonowi udawalo sie sprzedawac 17-85, to ja nie mam watpliwosci, ze to 18-200 bedzie schodzilo jak cieple buleczki. bo chyba bardziej niz 17-85 tego nie spartola....
    17-85 to jednak "niby" wyższa półka (prawdziwy USM, prawdziwy IS, solidniejsza obudowa)
    .... a zakres jest mega-sexy w polaczeniu z 15 Mpix. magia cyferek na calego
    Eeee, raczej będzie chodzić toto z 450-tką.
    Nabywcy 50D będą dzielić się na:
    1. Ludzi którzy wiedzą co kupują i do czego im to potrzebne - Ci postawią raczej na solidne optycznie zoomy o mniejszych zakresach
    2. Czytelników tego forum, którzy co prawda nie mają pojęcia o fotografowaniu, ale żyją w przeświadczeniu że obiektyw który nie ma L w nazwie w ogóle nie nadaje się do robienia zdjęć ;-)*

* niemniej wątek pt. "Co wybrać, 24-105 L czy 18-200" pojawi się na pewno, prędzej czy później
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    (.....)
    2. Czytelników tego forum, którzy co prawda nie mają pojęcia o fotografowaniu, ale żyją w przeświadczeniu że obiektyw który nie ma L w nazwie w ogóle nie nadaje się do robienia zdjęć ;-)*

(....)
    Można by to wykorzystać do "dekalogu" rasowego forumowego onanisty .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chuck Westfall
    Calling the 50D the "big brother" to the 10.1-megapixel 40D which was released just over a year ago, Westfall said the older camera would remain on shelves until the end of the year for a list price of $1099, body only. The 50D, which will be available in early October, will sell for $1399 body only, or as a kit with a new 18-200mm IS lens for $1599.
    Może być ciekawie w kolejnym cash backu.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

a tam sie nie da... nie znasz mozliwosci Canona
    Czy jest przyklad marnego obiektywu Canona z dwiema soczewkami UD (plus asferycznymi)?

To nie jest pytanie retoryczne, po prostu nie przychodzi mi do glowy i dlatego chyba jest szansa , ze ten bedzie tez niezly.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Czy jest przyklad marnego obiektywu Canona z dwiema soczewkami UD (plus asferycznymi)?
    nie wiem. mowiac szczerze, acz dosadnie, to najczesciej g* mnie obchodzi co obiektyw ma w srodku, nawet jak to sie nazywa laserowe-antymoherowe-skupiajaco-rozpraszajace-soczewki-tantalowo-plutonowe ma zdjecia robic. jak Canon za bardzo scisnie cztery litery i probuje robic uzytkownikow w balona, to wypuszcza takie 17-85, ktore potem z mocnym cash backiem i niezlym praniem mozgu trzeba ludziom upychac.

czy 18-200 bedzie inny. moze, bo pewnie poszli po rozum do glowy. ale w kwestii tanich obiektywow kitowych w wydaniu Canona jestem niewiernym Tomaszem i dopoki nie zobacze wielu kontrprzykladow, dopoty spodziewam sie kupy. wole sie pozytywnie zdziwic niz znowu rozczarowac
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie

W tej chwili, przy matrycach idących w naście Mpix, trudno się spodziewać kichy. Nowe obiektywy muszą być ostre, bo producenci zdaja sobię sprawe jakie są wymagania matryc. Nie chcę uogulniać, ale chyba wszystkie niedawne premiery są b ostre.
    Może praca pod światło, dystorsja czy bokeh będą takie sobie, ale o ostrość chyba nie ma co się martwić.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    W tej chwili, przy matrycach idących w naście Mpix, trudno się spodziewać kichy. Nowe obiektywy muszą być ostre, bo producenci zdaja sobię sprawe jakie są wymagania matryc. Nie chcę uogulniać, ale chyba wszystkie niedawne premiery są b ostre.
    No i to jest jedyny plus tego bezsensownego wyścigu na megapiksele. Canon musi wymienić niektóre szkła na ostrzejsze wersje bo jak ktoś kupi do 50D takiego 24L albo 28/1.8 czy 50/1.4 to się popłacze jakie mydło.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Szkło może być niezłe, ale z 50D bym go nie łączył ze względu na dziurę. Dyfrakcja rozbije to małżeństwo. Tak prawdę mówiąc, to nie widzę rozsądnego kita do 50D. Chyba zestaw z 35/1,4 byłby uczciwy...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

a czy wy czasem nie przesadzacie?

co, po zapieciu szkla o niedostatecznej rozdzielczosci do 50D i do 40D z tego pierwszego bedzie gorszy obraz?

przeciez ten sprzet nie musi zawsze, bezwzglednie, w kazdych warunkach generowac zyletke na powiekszeniu 100% (onanisci: wstawic 400%). to ma po prostu robic uczciwej jakosci zdjecia do druku A4 wlacznie. bo docelowy odbiorca, amator, wiecej nie bedzie robil.
    www albo tez flickr

Strona 6 z 21 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów