Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 26-08-2008 o 09:23 Powód: Automerged Doublepost
Dlatego, ze woli sprzedac drozsze szkla. Kit jest sprzedawany z minimalnym zyskiem tym co kupuja pierwsze lustrzanki. Nabywcy 40D w wiekszosci upgraduja i kity juz maja albo mieli. Kiedys kity 18-55 sprzedawali z 20D, choc 20D kosztowal 1.6 razy tyle co 40D dzisiaj, nawet nie liczac inflacji.
Chyba żartujesz?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
The EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS is to ship at about the same time at an expected street price of US$699
RG
To limit zoom creep when carrying the lens, the 18-200mm f/3.5-5.6 IS includes a zoom lock button; the lock automatically disengages again when the zoom ring is turned.
RG
Spoko szkło! W dupie mam, że srebrny design... if optics deliever...Chociaż jedna premiera im się udała.
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 26-08-2008 o 09:23 Powód: Automerged Doublepost
Na mojej liście zakupów ten obiektyw to pewniak.
Oczywiście będzie z pewnością obarczony w mniejszym lub większym stopniu wadami super zoomów, ale jest to super propozycja na szybki wyjazd gdzie nie mogę wlec ze sobą całej szklarni.
Czekam na jakieś dokładniejsze testy ale zakładam że podobnie jak nowy kit 18-55 IS ten obiektyw będzie robił po prostu dobre zdjęcia mimo "plasticzanego" wyglądu.
Pozdrawiam
KrisSz
Canon 450 D + Kit + C35L 1.4 + C 50 1.4 + C 70-200 L4 IS + 430 EX + Helios 44 58/2 + inne bambetle
Myślę że założenia tego szkła były takie: zróbcie kita z dużym zakresem ale takiego żeby był lekki i tani bez zbędnych bajerów (w domyśle tańszy niż konkurencji). I chyba coś takiego wypuścili. Jeśli to będzie rzeczywiście oscylowało ceną w przedziale 1000-1500 zł to wróżę, że Canon nie nadąży z produkcją. I szczerze mówiąc wcale nie musi mieć nadzwyczajnej jakości optycznej. Ludziska i tak to kupią ze względu na wygodę.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner