Strona 10 z 21 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 209

Wątek: Canon EF-S 18-200mm F 3,5-5,6 IS

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Na którejś z tych japońskich czy chińskich stron były zdjęcia z 50D + 18-200. Uważam że jakość tych zdjęć dla przeciętnego amatora (który nie analizuje pikseli) jest wyśmienita . Sądzę ża Canon zgarnie sporo kapuchy za to combo. Pewnie 500D też będzie sprzedawany z takim kitem chyba, że znów zapodadzą jakiś kolejny słoik.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    A Nikkor jak przeskoczyl fizyke?
    Lepiej. Bokeh jest również brzydkie, ale nie przypomina brzydala z Sigmy.

Sigmiok 18-200 OS, www.photozone.de

Poza tym ma więcej listków przysłony w Nikkorze raczej pomaga nie przeszkadza bokeh.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Lepiej. Bokeh jest również brzydkie, ale nie przypomina brzydala z Sigmy.

Sigmiok 18-200 OS, www.photozone.de

Poza tym ma więcej listków przysłony w Nikkorze raczej pomaga nie przeszkadza bokeh.

Canon wie lepiej:
    "And the circular aperture can give beautiful background blur effects. " koniec dyskusji. :wink:

Swoja droga photozone.de to straszne platfusy. Jak mozna testowac obiektywy dla calego swiata i nie wiedziec co to jest internal focusing. Pokazuja Nikkora 18-200 z rozciagnietymi rurami, po czym pisza , ze ma IF, bo sie przod nie obraca. A Nikon tez twierdzi, ze jest IF.

"Thanks to an IF (Internal focusing) design the front does not rotate so using a polarizer is no problem."

Domyślnie

Canon wie lepiej:
    "And the circular aperture can give beautiful background blur effects. " koniec dyskusji. :wink:
    Już o tym pisałem - tak już się przyzwyczaili, że firma tylko nowe eLe wypuszcza, że przekleili z automatu z szablonu 200/2 IS

A propos bokeh: oprócz ceny (na razie), to druga kula u nogi tego szkła.
    Tak teraz patrzę na 200/2 VR i 200/2 IS to w Canonie bokeh jest mniej spokojne, mniej smooth.
    Oczywiście 300/2.8L IS godzi oba te szkła jeśli chodzi o wszystko oprócz stabilizacji.

http://www.pbase.com/hung_ming_weng/image/96219237

Uzależniony

Domyślnie

Swoja droga photozone.de to straszne platfusy. Jak mozna testowac obiektywy dla calego swiata i nie wiedziec co to jest internal focusing. Pokazuja Nikkora 18-200 z rozciagnietymi rurami, po czym pisza , ze ma IF, bo sie przod nie obraca. A Nikon tez twierdzi, ze jest IF.

"Thanks to an IF (Internal focusing) design the front does not rotate so using a polarizer is no problem."
    nie jestem pewien czy cie do konca rozumiem, ale nikt nigdzie nie pisze, ze obiektyw ma IZ (internal zooming)

Domyślnie

U Kitajców już rzucili do sklepów -$700
    http://tinyurl.com/5jo6sf

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    nie jestem pewien czy cie do konca rozumiem, ale nikt nigdzie nie pisze, ze obiektyw ma IZ (internal zooming)
    Ja tez nie do konca sie rozumiem. Moze ten Nikkor faktycznie ma IF. Myslalem, ze nie ma, a chodzilo mi o to, ze IF nie jest potrzebny zeby sie front nie krecil. No, tym razem im daruje.

Domyślnie

Ja tez nie do konca sie rozumiem. Moze ten Nikkor faktycznie ma IF. Myslalem, ze nie ma, a chodzilo mi o to, ze IF nie jest potrzebny zeby sie front nie krecil. No, tym razem im daruje.
    Nie śledzę tego wątku w tym wątku ale /VR mordką nie kręci tak jak /IS zresztą.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    U Kitajców już rzucili do sklepów -$700
    http://tinyurl.com/5jo6sf
    czuje sie jak w UK. slowa przypominaja to co znam ze szkoly, ale za grzyba nie rozumiem co do mnie mowia. z tym ze o ile w UK jest problem wymowy, bo gramatyke uzywaja poprawnie, o tyle tutaj parser mi sie kompletnie wywala
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    czuje sie jak w UK. slowa przypominaja to co znam ze szkoly, ale za grzyba nie rozumiem co do mnie mowia. z tym ze o ile w UK jest problem wymowy, bo gramatyke uzywaja poprawnie, o tyle tutaj parser mi sie kompletnie wywala
    Zawsze mogłem linka zapodać w banzai

Strona 10 z 21 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów