Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Nowy objektyw...

Question Nowy objektyw...

Witam!
    Ostatnio zainwestowalem dosyc duze pieniadze i kupilem sobie Canona 40D, a teraz chce nowy, jasny objektyw lecz nie chce wydawac majątku na niego.
    Kilka dni temu przegladalem internet i znalazlem bardzo tani i jasny objektyw '' Canon 50mm f1.8 MkII '' Co o tym myslicie. Ja sie interesuje fotografia dopiero od roku wiec nie potrzebuje az tak bardzo zaawansowanych objektywow
    Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
    I z gory dzieki.

Artur

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Korek 50mm jest bardzo pocieszny i wiele dobrych zdjęć nim zrobiono. Też go miałem i dałem córce do 20D. Potrafi być niecelny i śmiesznie warczy, ale jak na swoją cenę oferuje dobre światełko. Póki co możesz kupić, niemniej po pewnym czasie najpewniej zapragniesz sięgnąć po coś ciekawszego.
    C-F-K - forever

Coś już napisał Awatar CezaryM

Domyślnie

Napisz do czego ten obiektyw i co jeszcze masz. 50 to raczej polecam 1.4.
    Tu miał być mądry tekst ale się skasował.

Domyślnie

Mellan: Dzieki za informacie wezme to do siebie
    ---
    CezaryM: Takze rozmyslilem ta opcje lecz jak narazie budzet mi na to nie pozwala... jak na moje zarobki to za drogie. nie mam jeszcze 18 lat skonczone i pracuje na pol etatu tylko 10 godz. tygodniowo (i tak sie dziwie ze udalo mi sie uzbierac na 40D)

Dzieki i pozdrawiam

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Turex - bierz - to szkło z najlepszym stosunkiem jakości do ceny na rynku i do nauki fotografowania jest świetne

Mellan - nie miałem jeszcze żadnego szkła z USM do porównania, ale moja pięćdziesiątka nie warczy... Tamron tak - i to bardzo, ale canonik spokojny jest
    Regulamin pkt 8.

Uprawnienia umieszczania postów