Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 92

Wątek: PQi: błędy odczytu, czy karta, czy co?

ciapecki
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Misiaque Zobacz posta
    Są też inni producenci kart przecież... Ja używam wciąż jednej i tej samej Goodram, więc nie mogę się wypowiadać, ale sądze, że nie jest tak, że jedyna alternatywa to SanDisk vs siakieś PQI.
    wydaje sie ze jezeli ten bialy prostokat jest wina karty, to na SanDisku tez nie mozna polegac, wlasnie dzisiaj mialem RAWa z takim bledem (JPG w porzadku).
    Karta SanDisk Extreme III 2GB.

zaczynam sie zastanawiac czy to nie wina puszki (w moim przypadku 40D).

Dopiero zaczyna

Domyślnie

No u mnie poki co, po wymianie na Sandiska jest dobrze. Z 1000 zdjec i wsio dobrze - nie ma bledow.
    Poinformuje za jakis miesiac co i jak dalej..

Dopiero zaczyna
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Widzę, że temat trochę przysechł - zatem odświeżam.

...stoję przed wyborem nowych kart. Czyżby wszelkie opisywane dolegliwości ustąpiły wraz z np. nową partią? Nikt ostanio się nie skarżył .
    Czy PQI jednak warte są grzechu?

wszystkim posiadaczom z góry dzięki za wymianę spostrzeżeń.

pzdr

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rasialdo Zobacz posta
    ...stoję przed wyborem nowych kart. Czyżby wszelkie opisywane dolegliwości ustąpiły wraz z np. nową partią? Nikt ostanio się nie skarżył .
    Czy PQI jednak warte są grzechu?
    Wszelkie watpliwosci ustały jak sobie na nie tutaj pokrzyczelismy. Teraz siedza cicho i działają bardzo pewnie -

Początki nałogu Awatar GhostRider
    Miasto
    Tarnow - okolice

Domyślnie

Byłem ostatnio na wakacjach - już pomyślałem przed wyjazdem i kupiłem Sandiska III - ale wziąłem PQI (x120, 4GB) "jakby Sandisk nie wystarczył". Okazało się, że Sandisk się szybko "zapchał" i musiałem robić zdjęcia na PQI. Efekt? Zdjęcia z Extreeme - 100% ok. Zdjęcia z PQI - 18 do kosza. Błąd odczytu. Wszystko w RAW. Może procentowo to nie jest dużo - ale nie będę jechał raz jeszcze 700km żeby zrobić takie samo zdjęcie. Ja PQI nie polecam. Zdania nie zmienię!
    Moje zdjęcia na forum
    7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
    http://jaceklosko.blogspot.com/

Miasto
    Ruda Śląska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GhostRider Zobacz posta
    Ja na swojej PQI 4gb miałem podobne "cuda" - na kilku zdjęciach tylko (na szczęście). Poza tym zdarzały się raz na jakiś czas błędne pliki (RAW) nie dające się odczytać (pisało że file corrupted czy coś takiego).
    Kupiłem Sandiska i nie mam problemów.
    Właśnie zaobserwowałem ten sam problem z kartą PQI, trzeba wracać do SanDiska.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Mam trzy karty 8GB PQI. Dwie są made in Taiwan a jedna z Chin. Te z Tajwanu działaą bez żadnych problemów. Na tej z Chin przytrafił mi się jeden RAW nie do odczytania (file corrupted). Po formacie na razie działa ok, ale niesmak pozostał.

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Mam trzy karty 8GB PQI. Dwie są made in Taiwan a jedna z Chin. Te z Tajwanu działaą bez żadnych problemów. Na tej z Chin przytrafił mi się jeden RAW nie do odczytania (file corrupted). Po formacie na razie działa ok, ale niesmak pozostał.
    Moje trzy karty 4 GB PQI made in Taiwan , dają spoko radę z RAW-ami żadnych problemów. Taiwan górą ...:wink: ale Chiny mają olimpiadę

Początki nałogu Awatar Flanel
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

O cholipa, na to nie zwracałem uwagi... jedna 8gb pqi jest made in Taiwan, a druga, niech zerknę..uf...też.

Od 3-4 miesięcy - bez kłopotów - czyżby coś w tym było ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flanel Zobacz posta
    O cholipa, na to nie zwracałem uwagi... jedna 8gb pqi jest made in Taiwan, a druga, niech zerknę..uf...też.

Od 3-4 miesięcy - bez kłopotów - czyżby coś w tym było ?
    Spoko, spoko - nie ma co sie cieszyc. Tez mam MadeInTaiwan i problemy :/

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów