Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 92

Wątek: PQi: błędy odczytu, czy karta, czy co?

jacekzlodzi
    Guest

Domyślnie

i ja się niestety muszę dopisać do wątku. właśnie mi się zepsuła karta pqi 4GB z Tajwanu :P po bezpiecznym odłączeniu urządzenie i wyjęciu karta jest bezużyteczna. po włożeniu do czytnika pokazuje się w systemie, mogę zobaczyć zawartość (tablicy alokacji plików na partycji zapewne...) i po sekundzie wyskakuje śliczny błąd "włóż dysk do stacji". karta znika i kropka. była mało używana, więc nie wiem nawet co się mogło stać.

Początki nałogu Awatar GhostRider
    Miasto
    Tarnow - okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nthx Zobacz posta
    Spoko, spoko - nie ma co sie cieszyc. Tez mam MadeInTaiwan i problemy :/
    Teraz sprawdziłem - też Tajwan - czyli nie ma reguły
    Moje zdjęcia na forum
    7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
    http://jaceklosko.blogspot.com/

Domyślnie

ja mam 2szt Pqi 8gb Taiwan. Pierwsza chula ze az miło, zero problemów. Na początku wakacji kupiłem drugą, a ta przy całkowitym zapełnieniu rawami ma zawsze od 1 do 2 uszkodzonych. Troche to wkurza, ale nie wiem czy warto się pluć i nerwy tracic na reklamacje. Mam też sandiska i z nimi nie ma problemu.
    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny

qbeq
    Guest

Domyślnie

Czesc,

stanowczo NIE POLECAM PQI!!!

Mam 4GB PQI i czesto ten sam blad. Dzisja nastapil szczyt szczytow i caly folder ze 100ka zdjec mialem zepsuty!

Od razu zamowilem SanDiska!!!

Coś już napisał Awatar koyot77
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Dzięki za wątek, właśnie się nosiłem z zamiarem zakupu kart pamięci. Dało mi to pewien pogląd.

Swoją drogą zauważyłem przy swoim wołowatym Kingston'ie, że jeśli przez czytnik używam funkcji "Wytnij i wklej na HDD" miałem czasem problem przy nastepnych zdjęciach "file corrupted" - nie więcej niż jedno, dwa. Od jakiegoś czasu używam tylko funkci kopiuj a w body kasuję wszystkie zdjęcia oraz format. Od tamtej pory nie miałem, żandego uszkodzonego pliku (Body Trabancik)

Czy ktoś używał większej karty niż 2GB z 300D?

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koyot77 Zobacz posta
    Czy ktoś używał większej karty niż 2GB z 300D?
    http://canon-board.info/showthread.php?t=34161
    EOS + Speedlite

Domyślnie

wyżej pisałem o jednej karcie, która stwarza mały problem, kilka dni temu zrobiła mi taką niespodzianke, że o mało nie odjechałem na zawał.
    NIE KUPUJCIE TYCH KART, ciekawe gdzie jest ta osoba która polecała je na forum. Owszem pierwsza chula cały czas i jest prze ze mnie konkretnie przetestowana. Druga ostatnio po włożeniu do czytnika wskazała komunikat że jest nie sformatowana i trzeba to teraz zrobić, po wstawieniu spowrotem do aparatu to samo. Lekko potem się zalałem bo na karcie były zdjęcia z przyjęcia weselnego. Na szczęście pomyślałem i nie formatując karty przekopałem się do jej zawartości programem DMDE. Kosztowało mnie to polowe nocy kopiowania zdjęcia po zdjęciu na dysk (w darmowej wersji programu nie można zaznaczyć wszystkich plików).
    Trzeba wracać do sandiska, tylko czy trafie na oryginał hehehe
    Fotograf ślubny

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomba Zobacz posta
    ... tylko czy trafie na oryginał ...
    Z tym akurat nie ma większego problemu. Są sklepy (wielokrotnie wymieniane na forum) w których zakup karty SanDisk-a nie jest obarczony żadnym ryzykiem.
    EOS + Speedlite

Domyślnie

mam jeszcze pytanie do użytkowników 5D i 8gigowych kart. Czy też wam licznik przekłamuje? Ja to mam i na sandisku i na pqi, licznik na starcie wskazuje około 450 rawów do zrobienia, po czym mieści się jakieś 620. troche to wkurza bo lubie kontrolować ilość zrobionych zdjęć, a po środku karty już sie gubie 200sz to nie mała różnica
    Fotograf ślubny

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie wiem jak z 5d, ale to samo jest w 400D Na 4gb na poczatku pokazuje 403 rawy do zrobienia, a miesci sie od 420 do +-450
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów