Hmm...wlasnie mi sie cos takiego na jednym RAWie zapisanym na karcie PQI 8GB x120 pojawilo, pierwszy raz. Troche mnie to niepokoi, zwlaszcza, ze przed nadchodzacym wyjazdem mialem zamiar zaopatrzyc sie w kilka kolejnych kart PQI :/
Hmm...wlasnie mi sie cos takiego na jednym RAWie zapisanym na karcie PQI 8GB x120 pojawilo, pierwszy raz. Troche mnie to niepokoi, zwlaszcza, ze przed nadchodzacym wyjazdem mialem zamiar zaopatrzyc sie w kilka kolejnych kart PQI :/
LOL
Ja skanowalem cala te karte po fakcie programem 'badblocks', ktory szuka bb i zadnych niestety nie znalazl.
Niestety - bo wiadomo - nie wiadomo dalej co jest przyczyna![]()
Z zaciekawieniem czytam co dzieje się z tymi kartami PQI , przed wyjazdem na wczasy zakupiłem 3 szt. 4GB 120x i odpukaćnic takiego nie mam a robię praktycznie same rawy :razz:,Teraz przestawiam na RAW+JPG i będę obserwował , może to tylko pewna partia ?
A ja właśnie wczoraj kupiłem PQI 4Gb 120x.Oczywiście jeszcze nie zdarzyła mi się sytuacja,że zapełniłem ją do końca i coś było nie tak,ale po tym co tu przeczytałem mam wątpliwości czy używać jej przy ważniejszych okazjach...a mogłem zostać przy Kingstonach...
Ja też kupiłem PQI 4GB i pierwsze fotki właśnie takie były jak kolega pokazał. Już myślałem, że karta walnięta ale zrobiłem po raz drugi format w aparacie i jest OK. Wcześniej używałem sandiska UltraII i nigdy mi się nic takiego nie stało.
Moja została wymieniona na nową i w poniedziałek będzie u mnie... Od razu zapełnie ją do końca i okaże się czy wszystkie tak mają czy akurat tamta była wadliwa. Napisze tu jeszcze...
30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach
u mnie na PQI 4GB tez wyskoczył taki "kwiatek" z zapisem RAWu czytajac ten temat, dochodze do wniosku ze sa 2 sorty kart, jeden tajwanski- mam jeszcze 1gb PQI z przed 2 lat i nic z nia się nie dzieje, a drugi sort made in china m.in. 4gb i wieksze i te sie krzaczą w RAWach
EOS 40D | 350D | Canon 28/1,8 | Canon 70-200/2,8 | Tamron 17-50/2,8 | Canon 50/1,8 | Canon 70-210/3,5-4,5 | 580EX II | poxiGRIP
<< EOS 100 + EOS 3000V >>
Link do forum Adobe/LR o tym problemie:
http://www.adobeforums.com/webx/.59b526e0
A moja PQI jednak też zaczęła szaleć.Już raz zdążyła mi spaprać zdjęcie(i to jeszcze JPG'a!) w taki sposób,że aparat pokazał: ,,plik nie zawiera zdjęcia".
EDIT: Made in Taiwan:neutral: