Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 83 z 83

Wątek: Nieostre zdjęcia

Uzależniony

Domyślnie

Tutaj masz zdjecie "dotknięte" PS.
    Po drugie poczytaj troche o technice robienia zdjec jezeli nie masz na ten temat wyobrazni. Robiles zdjecie szerokim kątem 28mm a oczekujesz ostrości w odległości 100-150m.
    Do tego są teleobiektywy.
    Bez urazy.
    Pozdro.

pzglicz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rOOmak Zobacz posta

Tutaj masz zdjecie "dotknięte" PS.
    Po drugie poczytaj troche o technice robienia zdjec jezeli nie masz na ten temat wyobrazni. Robiles zdjecie szerokim kątem 28mm a oczekujesz ostrości w odległości 100-150m.
    Do tego są teleobiektywy.
    Bez urazy.
    Pozdro.
    To ja wiem, że sobie można zewnętrznie doostrzyć. Z dwojga złego wolę już naturalne rozmycie, bo takie wyostrzenie krawędzi wygląda jakoś niezbyt.

A co do umiejętności to pełna zgoda - dopiero "awansowałem" z kompaktu, i przy rozgladaniu się za lustrzanką wydawało mi się że taki zestaw wykonuje perfekcyjne zdjęcia niejako z definicji. Dlatego pytanie o ostrość wrzucam tutaj, aby wypowiedzieli się wyjadacze, którzy juz kilka aparatów (i obiektywów) widzieli.
    W sumie chodziło mi o wykluczenie wady aparatu/obiektywu.
    pozdr, p.

Uzależniony

Domyślnie

Mozna ładniej wyostrzyc niz ja to zrobilem.Jeszcze gdyby miec do dyspozycji RAWa.To byl tylko maly przyklad. Na podstawie tych zdjec nie mozna okreslic zadnych wad aparatu czy obiektywu.
    Ja jak kupilem dSLR to szukalem martwych pixeli bo jak juz wydasz tyle kasy to chcesz zeby wszystko dzialalo perfekcyjnie.
    Nie przejmuj sie i rob zdjecia.

dopiero "awansowałem" z kompaktu
    A jak bys wycial ten fragment ze zdjecia zrobionego kompaktem to osiagnalbys chociaz taka jakosc jak w tym przypadku? Chyba nie.

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789

Uprawnienia umieszczania postów