Cytat Zamieszczone przez Stinkfist Zobacz posta
I chodzi dokładnie o to, że zmieniam bilans bieli.
bAlans!
ale mniejsza o to ... :-)

I tak: wieczorem w oświetlonym sztucznie pokoju pokoju powinno się wykorzystywać bilans do światła żarowego. Ustawiam taki a zdjęcia wychodzą czerwone jak cholera jak by w ogóle nie działał. Kolega ma taki sam aparat i robiliśmy porównanie na tych samych ustawieniach. U mnie czerwone u niego normalne. Pomiędzy wszystkimi rodzajami bilansu nie ma jakiejkolwiek róznicy. Robiłem zdjecia tej samej sceny w tych samych ustawieniach tylko z innym bilansem bieli i za każdym razem to samo;
jesli pozostałe ustawienia aparatów macie obaj identyczne, to wygląda, że Twój aparat jest uszkodzony.

i mam nadzieję, ze nie robisz tych prób w "idioten" strefie aparatu, ponieważ ustawienia balansu są skuteczne tylko w trybach P, Av, Tv, M oraz A-DEP; natomiast w pozostałych (zielonym i tematycznych) cały czas działa AWB (automatycznie, niekoniecznie dobrze)

( Wiem że bilans bieli można sobie dowolnie ustawić na kompie ale skoro mam to w aparacie to fajnie jak by też działało.
Jeli robisz RAW (pliki *.crw) to nie ma a problemu - ustawisz balans bieli przy konwersji.

Może to wina softu, a może body jest do **** i serwis.
http://www.canon.pl/gdzie_serwisowac/fotovideo/