Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: następca G9

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Śmiem twierdzić, że po tym co zobaczyłem (i widzę codziennie) na zdjęciach z TZ-1, TZ-2 już nigdy nie ruszę aparatów tej firmy, kamery (P2 mniam mniam) to już co innego...
    Nawet gdyby te aparaty miały szkło z G2 (f/2-f/2.5) nie spojrzałbym na to gdyby mi dawali za darmo. Sorry, ale nie bez kozery w sklepie foto, gdzie sprzedaje właściciel nie pracownik, prawie każdy kompakt trafiający w ręce klienta nosi logo Canona...
    dla mnie kompakty w ogole nie istnieja mialem kiedys jeden, Olympusa c770 i pozbylem sie go szybko bez zalu, ale tak to jest jak lustro sie mialo niezle

Początki nałogu

Domyślnie

>>prawie każdy kompakt trafiający w ręce klienta nosi logo >>Canona

To sie nazywa magia marki. Cos na zasadzie "najbardziej lubimy te melodie ktore znamy" :-)
    A po LX3 widac ze G10 bedzie mial solidna konkurencje - i dobrze, bedzie tanszy i miejmy nadzieje jeszcze lepszy.
    Jak dla mnie to coraz ciekawsza alternatywa dla zestawu lustro + kit.

Coś już napisał

Domyślnie

Nawet lustro z kitem zjada G9 na śniadanie /posiadam jedno i drugie/
    G9 mozna pokochać za możliwości ale znienawidzieć za różnice w jakości zdjec w stosunku do luster - szczegolnie na wyższych ISO
    To nigdy nie bedzie zamiennik tylko uzupełnienie parku sprzętowego

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotos Zobacz posta
    >>prawie każdy kompakt trafiający w ręce klienta nosi logo >>Canona

To sie nazywa magia marki. Cos na zasadzie "najbardziej lubimy te melodie ktore znamy" :-)
    No, nie za bardzo, pan ma na wystawce nikon, sony, canon, olek, panasonic.

Olek - pan mówił Canon, klient (cena) wziął Olek, po tygodniu przepraszał i chciał oddać.
    Nikon - pan ma traumę z pl-serwisem.
    Sony - tu zależy, jak "klient po reklamie" to pan nie dyskutuje - klient zawsze ma rację! Jak taki, że słucha pan wyjmuje A720 czy co innego i "proszę spróbować oba". klient wychodzi zazwyczaj z Canonem i wraca po następny aparat gdy chce zmienić/kupić żonie/bierzmowanie itd.
    Panasonic - tylko na wypadek jakby klient zapytał o te super aparaty

Wciskanie kitu na poziomie lokalnego sklepu się nie opłaca, fool me once...

Początki nałogu

Domyślnie

No coz Canonow niewatpliwie sprzedaja sie najwiecej, zapewne w wiekszosci sklepikow. Nie zmienia to jednak faktu, ze udzialy innych firm w kompaktach rosna. Panasonic i Samsung maja bardzo agresywne plany, wiec musza szukac nowego podejscia do ugryzienia tortu. LX3 pasuje tu idealnie, (przynajmniej na papierze). Zobaczymy co w odpowiedzi zaprezentuje G10, w kazdym razie jak Canon ma byc liderem to G10 musi sie do tego przyczynic.

>>A720

To troche inna kategoria, ktos kto bierze A720 raczej nie wie co daje ogniskowa 28 i swiatlo 2.0 :-) Na takich klientach to firmy typu Ricoh biznesu by nie zrobily.

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

napiszcie mi proszę czy warto dopłacić kilka złotych i kupić G9 zamiast G7? Prawie 100% zdjęć robię w rawach (łatwiej obrabia się skomplikowane różnokolorowe źródła światła). czy różnica w obrazie jest jakaś znacząca? Szukam czegoś do kieszeni bo sprzęt który mam waży dobre 15kg ;-). Może mi rozjaśnicie we łbie ;-)
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

[/IMG]
    mam G9 nie mam porównania do G7,ale z tegoco pamietam G7 RAWów nie ma.G9 jako uzupełnienie uważam jako b.udany zakup i pozwalajacy na robienie fajnych fotek.Polecam.Zdjecie z G9 konwertowane do JPEG ZOOM Browserem. Bez dalszej obróbki.Pozdrawiam :-)

Domyślnie

G7 chyba można zarazić RAWem poprzez wgranie softu - gdzieś tu czytałem. Sam wolałem starszy model, wyszło jednak na to, że mam "9". Różnice (testowe) możesz obejrzeć na Dpreview. W praniu trudno wyczuć, czy będą zauważalne.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Bywalec Awatar gzak
    Miasto
    Warszawa - Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax) Zobacz posta
    G7 chyba można zarazić RAWem poprzez wgranie softu
    Z tego co wiem, w G7 można uruchomić RAWy za pomocą http://chdk.wikia.com/ , ale na 99% przy robieniu fotek w RAWach nie będzie się zapisywała informacja o balansie bieli, wiec pozostaje się wtedy zdać na "Auto" w sofcie do wołania RAWów (co w przypadku RAWów z CHDK działa bardzo kiepsko) lub ustawianie ręczne (przy dużej ilości zdjęć jest to zadanie bardzo żmudne). Dla mnie ten "szczegół" spowodował, że wyrzuciłem Ixusa 850 IS i kupiłem G9.
    Grzechu
    http://www.gzak.net - Ostatnie galerie: Warszawa 2007 , USA 2007 cz. 3 , Toskania 2011
    Żelastwo: 5d, 24 2.8, 85 1.8, 70-200 F4, 28-75 2.8, 21M, 190CLB, 420EX, 580EX, E-PL3

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Zdjecie z G9 konwertowane do JPEG ZOOM Browserem. Bez dalszej obróbki.
    Miałeś włączone slow synchro?

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów