Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Zgubiona zaslepka - canon 400d

Dopiero zaczyna Awatar profi666
    Miasto
    zachodniopomorskie

Domyślnie Zgubiona zaslepka - canon 400d

Witam

Wyjalem dzis rano aparat z plecaka i stwierdzilem brak pewnej czesci po wczorajszym nocnym fotografowaniu. Chodzi mi o ten kawaleczek gumki/plastyku o szerokosci ok 1 cm i dlugosci ok 3 cm - w miejscu w ktorym uklada sie kciuk przy normalnym chwycie aparatu. Moje pytanie do Was: Czy sa jakies sklepy/serwisy w Szczecinie lub okolicy ktore moglyby miec taka czesc? Szukalem na allegro ale taka czesc raczej sie nie zuzywa to i pewnie nie sprzedaja.. Czy ktos z Was mial taki przypadek? Moze udalo sie jakos to dorobic domowym sposobem? Bede wdzieczny za porady.

Pozdrawiam
    profi666

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wątpię byś w Szczecinie dostał tą gumkę. Ja bym atakował żytnią telefonicznie. Może ci wyślą za pobraniem (?). Być może któryś z userów ma skasowane body i mógłby Ci dać.
    C-F-K - forever

Domyślnie

to i ja pod wątek ten podepnę się:
    mam 350d. ostatnio stwierdziłem brak śrubki (lewy bok, brakuje srubki poniżej gumy zasłaniającej złącza usb/video/etc (są tylko 2 szt) jesli ma ktos skasowane body 350/400 najlepiej z wroclawia to wymienię za dobre duże złociste )
    w zasadzie nie potrzebuję jej ale coś ostatnio zaczyna mi szwankować kółko od nastawiania (czasem nie reaguje na kręcenie w prawo i twierdzi że kręcę nim w lewo) - myślę o posłaniu niewybrakowanego aparatu na żytnią (jeszcze powinien być na gwarancji choć nie wiem czy mnie nie zrobili w balona i nie dali 12 mc)

Miasto
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Udalo mi sie zdobyc zaslepke, ale w miedzyczasie dzwonilem na Zytnia. Tak dla informacji - jak komus zabraknie takiej czy innej nietypowej a prostej do zainstalowania czesci to polecam telefon do nich - mozna dokonac zakupu wysylkowego. BTW na forach czytalem lepsze i gorsze opinie o serwisie, ale moje osobiste doswiadczenia sa bardzo pozytywne - wykonalem jeden telefon i napisalem emaila - w obu przypadkach bardzo kompetentna obsluga.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez profi666 Zobacz posta
    Udalo mi sie zdobyc zaslepke, ale w miedzyczasie dzwonilem na Zytnia. Tak dla informacji - jak komus zabraknie takiej czy innej nietypowej a prostej do zainstalowania czesci to polecam telefon do nich - mozna dokonac zakupu wysylkowego. BTW na forach czytalem lepsze i gorsze opinie o serwisie, ale moje osobiste doswiadczenia sa bardzo pozytywne - wykonalem jeden telefon i napisalem emaila - w obu przypadkach bardzo kompetentna obsluga.
    A ile taka zaslepka na Zytniej kosztuje z wysylka?
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Czyli jednak z tym serwisem nie jest tak do końca źle. To nowum na forum :wink:
    C-F-K - forever

Miasto
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    A ile taka zaslepka na Zytniej kosztuje z wysylka?
    To sa w zasadzie dwa elementy - jeden to zaslepka, drugi to dwustronna tasma - w sumie 20zl. Wysylka kosztuje 27zl (otrzymalem info ze wysylka tylko DHL).

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

A nie prościej samemu zrobić sobie taką zaślepkę? Zrobić obrys kształtu, kupić za 5 zł np. podkładkę pod mysz z podobnego materiału lub cokolwiek innego taniego, przyciąć i przyklecić superglue/gumą arabską/taśmą dwustronną.

Gdyby to był marek to można by się zastanawiac, ale to 400D...

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Czy pod tą gumką kryje się może jakaś śrubka?
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Początki nałogu Awatar Misiaque
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    A nie prościej samemu zrobić sobie taką zaślepkę? Zrobić obrys kształtu, kupić za 5 zł np. podkładkę pod mysz z podobnego materiału lub cokolwiek innego taniego, przyciąć i przyklecić superglue/gumą arabską/taśmą dwustronną.

Gdyby to był marek to można by się zastanawiac, ale to 400D...
    Ale pomyśl jak to będzie wygladało np. przy ewentualnej odsprzedaży ;-)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów