Strona 14 z 20 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 196

Wątek: Canon 135/2.0 L USM

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KGR Zobacz posta
    Szkoda gadać, powtarzać się lepiej pokażcie tutaj:

http://www.canon-board.info/showthread.php?t=37726

... co to szkło jest warte
    jest tam mój sampelek z tego szkiełka, brakuje czasu na wszystko
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    wszystko leży tombas w naszych głowach i chęciach, uwierz mi można, tylko że teraz ludzie leniwi i wygodni się zrobili
    Musisz zorganizować warsztaty jakieś z uwalniania umysłu Próbowałem zrobić szeroki kadr w mieszkaniu przy użyciu 135L, ale widać słabo z moją kreatywnością - nijak nie umiem

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

fakt, zdjęcie świetne. Dlatego cieszę się , że mam owe szkiełko
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez pjakusz Zobacz posta
    Musisz zorganizować warsztaty jakieś z uwalniania umysłu Próbowałem zrobić szeroki kadr w mieszkaniu przy użyciu 135L, ale widać słabo z moją kreatywnością - nijak nie umiem
    Podajesz skrajne sytuacje a nie to miałem na myśli. W domu nie fotografujesz raczej często, chyba że lubisz Mówiłem o normalnej sesji jakakolwiek by nie była.
    Ostatnio edytowane przez crazy ; 29-02-2012 o 16:28 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec
    Miasto
    Las

Domyślnie

Może jakaś klejona panoramka z...... 50 zdjęć. ))

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łopal Zobacz posta
    Może jakaś klejona panoramka z...... 50 zdjęć. ))
    O widzisz, o tym nie pomyślałem Czyli jednak potrzebuję szkolenia Jak głupi mam baterię szkieł, a tak naprawdę wystarczy jedno

Domyślnie

To proste
    Siadasz w wanie, celujesz przez otwarte drzwi łazienki prze przedpokój, kuchnię, salon i przez otwarte drzwi balkonowe masz szeroki kadr balkonu

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

ale Wy macie problemy chopaki

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

hahahaha lubie was czytac. Swoja droga 135 mm trzeba pamietac ze teleobiektyw i nie do wszystkiego sie nada. To szklo to dla osob ktorzy juz dlugo tkwia w fotografii i biora je dla uzupelnienia swoich fotografii. Szklo ktore zastosujesz do ciasnych portretow i dalekich plenerów no sprawdza sie na koncertowkach wiec poza tymi czynnosciami siedzi w torbie
    Canon FF

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    A ja mam Sigmę Jeśli Ci starczy cierpliwości to mogę wrzucić sample z 5D i 40D w przyszłym tygodniu. Nie miałem Canona ale ta Sigma jest w porównaniach ostrzejsza, zapewne z powodu konstrukcji APO (link). AF nie jest najszybszy ale to szkło macro i zakres jest dużo większy niż w 135. Moja Sigma musiała być skalibrowana z body - takie ryzyko kupna Sigmy. Ale żeby sobie darować? Hmm... tutaj powstrzymałbym się od tak pochopnych wniosków. Sigma oferuje większą ostrość (wg. testu), dłuższą ogniskową, macro 1:1, porządną konstrukcję, mocowanie statywowe. Canon - lepsze światło, szybszy i pewniejszy (nie wiem z doświadczenia ale to praktycznie pewne) autofocus oraz... czerwony pasek
    Sigma nie jest szklem portretowym i w wypadku szkiel macro sa one zbyt ostre do portretu

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A do mnie końcem marca przyleci nowiutka 135 To rewelacyjne szkło portretowe, miałem okazję podpiąć i pstryknąć parę kadrów.

Strona 14 z 20 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów