Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Wątek: 30D problem ze spustem/AF - Dotknięcie spustu i odrazu zdjęcie

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

Mniej niż do połowy?... no to masz rozwalony przycisk na maksa, chociaż nawet jakby się blaszki połamały to w 20D taka sytuacja raczej by nie wystąpiła.
    Nie wiem czy konstrukcja spustu w 40D jest znacznie różna niż w 20D, ale raczej i tak na 99% masz uszkodzony spust... czyli wychodzi z tego że na żytniej nic nie zrobili i chcieli Ci wydać sprzęt, wychodzi z tego że mają tam niezły burdel.

Nigdy więcej żytniej... chociaż chyba przesadziłem ;-)

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Narazie zyskałem 6miesięcy gwarancji..
    Tak w ogóle to nie wiedziałem że mam w 30D coś takiego jak auto iso
    Po tym jak mi upgrade softu zrobili ustawiło sie toto na defaultowe ustawienia i na jakimś tematycznym programie mi oddali aparat, nacisnąłem przycisk iso a tu "Auto" na wyświetlaczu
    1,5 roku aparat mam i nie wiedziałem że takie coś mam chyba że mi wgrali soft od jakiegoś wyższego modelu albo z nikona
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

No więc mam naprawiony aparat! Przyczyną nie był uszkodzony spust, który z resztą kosztuje 5zł jak powiedział technik. Jego wymiana 150zł!!
    Problem stanowiła uwaga: "Kropla lepkiej cieczy na płycie głównej" Widać mój aparat lubi sobie wypić jak go zostawiam.. No ale najważniejsze że mam go i działa. W czasie zaczynających się jutro wakacji będę mógł normalnie robić zdjęcia
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Coś już napisał

Domyślnie Spust w 30d

Witam,
    przez przypadek miałem dzisiaj w rękach 30D znajomego i zauważyłem że coś dziwnie działa spust tzn. po naciśnięciu do połowy ostrzy normalnie ale żeby zrobić zdjęcie niekiedy trzeba dość mocno wcisnąć spust migawki do końca. Swego czasu miałem 30d i nie kojarzę (jestem pewien), że nie było takich problemów ze spustem. Przejrzałem kilka wątków na forum odnośnie tego problemu ale wydaje mi się, że kiedyś ktoś opisywał tutaj jak można samodzielnie naprawić ten problem(jakaś blaszkę odgiąć czy jakoś tak). Nie jestem pewien czy to było to forum i czy chodziło o 30d ale może ktoś pamięta taki wątek i pomoże linkiem?
    Jeśli nie to czy ktoś naprawiał taką przypadłość poza słynna Żytnią - chodzi mi o jakiś serwis na Śląsku?
    Pozdrawiam,
    D.C.

Coś już napisał Awatar M_Kuron
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Witaj

Miałem te same objawy w moim 30D. W Krakowie, w serwisie przy Czapskich, naprawili mi spust za 200zł. Sam bym żadnych blaszek nie podginał. Z naprawy jestem zadowolony, wszystko działa do dziś.
    5D mkII + 24-70 L + 24 1.4 L + 35 2.0 + 50 1.4 + C 85 1.8 + Sigma 70 macro + 135 L + 580ex
    www.maciejkuron.pl

Zablokowany
    Miasto
    białystok

Domyślnie

To chyba jest częsta przypadłość 30stek.
    Miałem to samo ale aparat był na gwarancji wiec został naprawiony . I tak jak kolega M_Kuron radzę zanieść Ci do serwisu.
    Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 05-08-2008 o 11:32 Powód: Połączenie wątków

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam
    u mnie w 40 to samo uff aparat na gwarancji

Bywalec Awatar tomek1906
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

zdecydowanie odradzam naprawy, za pierwszym razem na żytniej podginali i regulowali, padł spust zupełnie w połowie sesyjki i **** blada, drugi raz na żytnią i do wymiany...

Dopiero zaczyna Awatar hroopek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie spust 30D

Panowie,
    Żadne wyginanie blaszek... po prostu najzwyklejsze na swiecie czyszczenie. mikroprzełącznik składa się z małych 3ch blaszek - sprawna ręka i po problemie. ,
    No i nie ma sensu ciśnąć mocniej czy lżej spustu - nie w tym rzecz...

Mi to zajęło około godziny.
    Działa do dzisiaj.

serwus
    m.
    Duża Puszka Canon i wszystkie niezbędne klamoty...hmmm i kiedys miałem Trabanta...sedan...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hroopek Zobacz posta
    Panowie,
    Żadne wyginanie blaszek... po prostu najzwyklejsze na swiecie czyszczenie. mikroprzełącznik składa się z małych 3ch blaszek - sprawna ręka i po problemie. ,
    No i nie ma sensu ciśnąć mocniej czy lżej spustu - nie w tym rzecz...

Mi to zajęło około godziny.
    Działa do dzisiaj.

serwus
    m.

Mógłbyś opisać mniej więcej co i jak, bo przymierzam się do tej "operacji"
    Canon 30D + BG-E2N + Tamron SP 17-50 f/2.8 + Sigma 100-300 f/4 EX HSM IF + Canon 28-80 f/3.5-5.6 II + 580EX II + Monopod GoldPhoto YH304 + Duży i ciężki statyw + Maxtor 750 Gb

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów