Strona 38 z 49 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 482

Wątek: Grip - czy warto?

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja mam pytanie, nikt nie wymyślił nic w sprawie akumulatorów do 5DII, troszkę*boli wywalenie 9 stów na trzy akumulatory (2 komplety baterii do gripa), z kolei niedawno kupiłem akumulator, który nie przesyłał danych o naładowaniu do puszki...

Podobnie sprawa się ma z 40D, też mam zamiar kupić gripa i zastanawiam się czy nie będzie problemu ze stosowaniem w nim jednego oryginała i jednego zamiennika?
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Początki nałogu Awatar artd4
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam 350d i 450d
    Pierwszym zakupem do każdego był grip.
    W pierwszym mam orginał,w drugim Delta(brak znaczka "Canon")
    Żadnych problemów.Jestem baaardzo zadowolony.
    Stabilniejszy uchwyt i więcej prądu.
    Nigdy bez nich nie robie zdjęć.
    Natomiast jak ktoś robi zdjęcia z "pod kurtki"...
    Te aparaty bez gripu są mniejsze niż duże kompakty i mieszczą się w damskiej torebce
    Żona spojrzała na aparat z gripem i wróciła do superprzesympatycznego Sony f88.Spokój.
    Jeżeli masz żonę lub dziewczynę...
    Nie wiem jak w innych, ale w Delcie (tak jak w orginale) jest nawet minizaślepka do podłączenia zasilacza.
    ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
    2x dSLR (Canon)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Podobnie sprawa się ma z 40D, też mam zamiar kupić gripa i zastanawiam się czy nie będzie problemu ze stosowaniem w nim jednego oryginała i jednego zamiennika?
    Do 40D kupiłem grip Travor. Kosztuje tyle co jedna oryginalna bateria. Ma własny, wbudowany, niewymienny akumulator. Zrobiłem nim 1k zdjęć i dalej trzyma. Tylko jakość wykonania słaba.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Ogólnie nie powinno być żadnych problemów jednakże dużo zależy od jakości zastosowanego zamiennika. Osobiście od dłuższego czasu korzystając z gripa GB-E2N używam kompletu dwóch akumulatorów z których zawsze jeden jest zamiennikiem (GP lub Hahnel) i jak dotąd nie zauważyłem żadnych problemów.
    EOS + Speedlite

Coś już napisał

Domyślnie

Mam pytanie dotyczące pokrętła do przykręcania gripa do aparatu - czy po dokręceniu pokrętło ma luzy (trochę się obraca)? W moim Canonie 350D z oryginalnym gripem pokrętło po dokręceniu nie ma żadnych luzów, a w 7D z oryginalnym gripem pokrętło po dokręceniu można trochę obrócić w obie strony.
    Canon 7D, Canon 350D, różne obiektywy

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawek1972 Zobacz posta
    Mam pytanie dotyczące pokrętła do przykręcania gripa do aparatu - czy po dokręceniu pokrętło ma luzy (trochę się obraca)? W moim Canonie 350D z oryginalnym gripem pokrętło po dokręceniu nie ma żadnych luzów, a w 7D z oryginalnym gripem pokrętło po dokręceniu można trochę obrócić w obie strony.
    Wg mnie nie ma prawa się obracać. Mając wcześniej 450-tkę z gripem i u widząc u znajomego z 30D i 5D mogę stwierdzić, że coś jest nie tak. Bo wątpię by ten typ do 7D tak miał.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A co się tyczy do tematu wątku... pomimo tego, że moja 40-tka fajnie leży w dłoni to przyzwyczaiłem się do pionowych kadrów z gripem i w najbliższym czasie planuję zakup oryginalnego BG-E2N
    Oryginalny grip, ale dodatkowy akumulator może być zamiennik dobrej firmy. Chyba, że cena dedykowanego firmowego będzie zbliżona.
    Ostatnio edytowane przez michael_key ; 25-04-2010 o 21:04 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Chyba, że cena dedykowanego firmowego będzie zbliżona.
    zapomnij

Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iso Zobacz posta
    zapomnij
    :-D

Wiesz dla kogoś pojęcie zbliżona może być różnica w cenie większa o 1/3

Domyślnie

której firmy grip polecacie do 50D? bo widzę tu różne głosy na temat alphy z różnymi aparatami ale akurat nie 50D.
    jakiś użytkownik takiego zestawu cie może wypowiedzieć? jak wygląda, jak leży w ręce, jak działa?

Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magru Zobacz posta
    której firmy grip polecacie do 50D? bo widzę tu różne głosy na temat alphy z różnymi aparatami ale akurat nie 50D.
    jakiś użytkownik takiego zestawu cie może wypowiedzieć? jak wygląda, jak leży w ręce, jak działa?
    Nie z doświadczenia, ale z obserwacji gripa kolegi w 40-tce powiem, że Delta zaczęła mu szwankować po roku. Konkretnie pokrętło nie łapie podczas zmiany ekspozycji (ma puste przeskoki).

Strona 38 z 49 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów