Czy jest techniczna możliwość aby do 500d pojawił się grip z ekranikiem LCD z podstawowymi nastawami aparatu. (taki mały monochromatyczny jak był w 350d).
Kolorowy LCD jest jakoś mało wygodny a poza tym szybko zjada baterie.
Czy jest techniczna możliwość aby do 500d pojawił się grip z ekranikiem LCD z podstawowymi nastawami aparatu. (taki mały monochromatyczny jak był w 350d).
Kolorowy LCD jest jakoś mało wygodny a poza tym szybko zjada baterie.
Witam.
Użytkuję grip Nevell C450N - dostępny np. w Euro rtv.
Jest to mój drugi egzemplarz - pierwszy niestety rozładowywał akumulatory podczas nieużywania (aparat wyłączony i grip wyłączony).
Po wymianie na inny egzemplarz jest OK.
Jakość wykonania - jak za 169zł - przyzwoita - nic się nie odkleja nic nie lata, przyciski działają OK, kółko obraca się pewnie ale trochę luźniej niż w aparacie (1000d, 450d).
Generalnie polecam
PS: ostatnio zauważyłem pewne ciekawe zachowanie: pomimo wyłączonego gripa działa przycisk spustu migawki ale tylko wtedy gdy w aparacie przycisk spustu jest wciśnięty do połowy - ciekawe...![]()
mi osobiscie sie lepie fotografuje z gripem zdjecia pionowe + pojemnik na "paluszki"
Zawsze byłem przeciwnikiem gripa, nawet gdy miałem 350D. Jednak niedawno do 5d go kupiłem, wybrałem oryginał -używany w stanie idealnym za 450. Moje odczucia są następujące: biorąc aparat do ręki mam wrażenie że trzymam uchwyt ckm-u, kto był wojsku to wie o co chodzi, jest to wrażenie pozytywne. Natomiast moje mieszane odczucia budzi wzrost ciężaru, na wypady napewno się nie nadaje.
I ostatnie spostrzeżenie, mam teraz stały dylemat jak położyć puszkę na stole i nie mam wyboru muszę kłaść ją na plecach( na wyświetlaczu). O tym, że są kłopoty z włożeniem tego monstrum do plecaka czy do torby to już nie wspomnę.
Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8
szandor
puszkę z gripem, czy też bez, warto kłaść na lewym "boku"
w canonie o tyle dobrze, że masz gumowe gniazda zaślepek, jak kupisz (może) sobie 'L" RRS do mocowania na statywie to zobaczysz (dodatkowo), że to jedyne rozsądne wyjście...
canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?
a miał ktoś już doświadczenia z zamiennikiem delty: http://www.allegro.pl/item858476856_...00d_1000d.html
akurat co do gripa - czyli elementu, na ktory dzialaja spore obciazenia - nie zastanawialbym sie ani chwile przed zakupem oryginalu.
kto mial w rece oryginal i zamiennik to wie o czym mowie![]()