Strona 30 z 49 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 482

Wątek: Grip - czy warto?

Bywalec
    Miasto
    DG

Domyślnie

Czy jest techniczna możliwość aby do 500d pojawił się grip z ekranikiem LCD z podstawowymi nastawami aparatu. (taki mały monochromatyczny jak był w 350d).
    Kolorowy LCD jest jakoś mało wygodny a poza tym szybko zjada baterie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoomeX Zobacz posta
    Witam, dorzucę swoje przysłowiowe "3 grosze" do tematu. Po bardzo długich wahaniach kupiłem grip Alpha BG-E2. Wcześniej uważałem, że battery grip nie jest potrzebny, że korpus 30D wielkościowo ma dobre proporcje, etc. Po zapięciu Alphy - zmieniłem od razu zdanie, żałując, że wcześniej nie kupiłem gripa. Zdecydowanie większy komfort pracy + funkcjonalność. Lepszy uchwyt, mały paluch nie spada pod body, zwłaszcza z zapiętą lampą na stopce wraz z ciężkim obiektywem. Chwyt jest zdecydowanie pewniejszy. Zakup mogę polecić, a co do samego gripu Bg-e2 Alphy do Canonów 20D,30D, 40D i 50D - wykonany imo bardzo dobrze, pewnie leży w łapce. Na serio wysokiej jakości zamiennik. Polecam i prawdę pisząc nie wyobrażam sobie pstrykania już bez niego

Napisz jeszcze za jakiś czas czy ci rozładowuje akumulatory,sam miałem zamiar kupić oryginał ale widzę że się trochę poprawili z zamiennikami i zaczynają mnie kusić.
    30D + 17-40L+ Plástico Fantástico

Domyślnie Grip Nevell C450N

Witam.
    Użytkuję grip Nevell C450N - dostępny np. w Euro rtv.
    Jest to mój drugi egzemplarz - pierwszy niestety rozładowywał akumulatory podczas nieużywania (aparat wyłączony i grip wyłączony).
    Po wymianie na inny egzemplarz jest OK.
    Jakość wykonania - jak za 169zł - przyzwoita - nic się nie odkleja nic nie lata, przyciski działają OK, kółko obraca się pewnie ale trochę luźniej niż w aparacie (1000d, 450d).

Generalnie polecam

PS: ostatnio zauważyłem pewne ciekawe zachowanie: pomimo wyłączonego gripa działa przycisk spustu migawki ale tylko wtedy gdy w aparacie przycisk spustu jest wciśnięty do połowy - ciekawe...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

mi osobiscie sie lepie fotografuje z gripem zdjecia pionowe + pojemnik na "paluszki"

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Domyślnie

Zawsze byłem przeciwnikiem gripa, nawet gdy miałem 350D. Jednak niedawno do 5d go kupiłem, wybrałem oryginał -używany w stanie idealnym za 450. Moje odczucia są następujące: biorąc aparat do ręki mam wrażenie że trzymam uchwyt ckm-u, kto był wojsku to wie o co chodzi, jest to wrażenie pozytywne. Natomiast moje mieszane odczucia budzi wzrost ciężaru, na wypady napewno się nie nadaje.
    I ostatnie spostrzeżenie, mam teraz stały dylemat jak położyć puszkę na stole i nie mam wyboru muszę kłaść ją na plecach( na wyświetlaczu). O tym, że są kłopoty z włożeniem tego monstrum do plecaka czy do torby to już nie wspomnę.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Bywalec
    Miasto
    bialystok

Domyślnie

szandor
    puszkę z gripem, czy też bez, warto kłaść na lewym "boku"
    w canonie o tyle dobrze, że masz gumowe gniazda zaślepek, jak kupisz (może) sobie 'L" RRS do mocowania na statywie to zobaczysz (dodatkowo), że to jedyne rozsądne wyjście...
    canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?

edox
    Guest

Domyślnie

a miał ktoś już doświadczenia z zamiennikiem delty: http://www.allegro.pl/item858476856_...00d_1000d.html

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez edox Zobacz posta
    a miał ktoś już doświadczenia z zamiennikiem delty: http://www.allegro.pl/item858476856_...00d_1000d.html
    nie miałem, ale zwróć uwagę że Delta BG-E5 basic ma tylko spust migawki, bez pokrętła i guzików. Porównaj z Delta BG-E5 albo Delta BG-E5 Pro.

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

akurat co do gripa - czyli elementu, na ktory dzialaja spore obciazenia - nie zastanawialbym sie ani chwile przed zakupem oryginalu.
    kto mial w rece oryginal i zamiennik to wie o czym mowie

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    akurat co do gripa - czyli elementu, na ktory dzialaja spore obciazenia - nie zastanawialbym sie ani chwile przed zakupem oryginalu.
    kto mial w rece oryginal i zamiennik to wie o czym mowie
    no jak się ma kasę to warto... 270 zamiennik 600+ oryginał... a jakość wykonania podobna
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Strona 30 z 49 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów