50D Kit, canon 400 F2.8 L
http://www.jaroslawwlazly.pl
Wkurzyłem się dzisiaj i zamówiłem GRIPa ze stanów. Nie rozumiem, dlaczego BG-E2N tam kosztuje koło czterech setek - u nas dwa razy więcej. Nie ogarniam, dlaczego tam oryginalna bateria do czterdziestki stoi za 150 zł, u nas za 350... Masakra po prostu. Tak czy siak, nareszcie będę miał puchę normalnych rozmiarów, do trzymania bez stresu jedną ręką z takim np. 10-20..![]()
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
Takie że niektóre gripy nawet Canona miały pewien problem tego typu że czasem pokazywały że bateria zaraz się rozładuje czy coś w ten ton pisało to gdzieś dokładnie w tym temacie wcześniej. Ja bym się zgłosił do producenta bo nic sam z tym pewnie nie zrobisz. Kiedy Canon wykrył tą usterkę w swoich to chyba wymieniali serie.
Pytanie skierowane do użytkowników gripów Alpha:
czy Wasze produkty oznaczone są właśnie jako Alpha, czy Alpha by Meike?
Trudno połapać się w tych chińskich produktach, ale ja nie poddaję się. :-D
mój - Alpha by Meike
Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48
Ja mam właśnie taki.
Czarno, ciemnoniebieskie pudełko, z tyłu różne modele na złotych tłach.
Z przodu na białej naklejce:
α digital by MeiKe (logo) :razz:
Wygląda dobrze, sprawuje się dobrze z wyjątkeim tego że przejawia problem o którym pisze deffik i Bart3k
Pokazuje koniec baterii/jedną kreskę choć ta bezpośrednio w body odczytywana jest na naładowaną.
Jakoś mi to nie przeszkadza hehe pogodziłem się z tym. Mam do tego zestawik akumulatorów chińskich a jakże, nie obawiam się nagłego braku mocy, że zostanę zaskoczony.
MarcinG - przy założonych 2 sztukach AKU jest to samo?? bo się już zastanawiałem nad tym czy czujnik nie wariuje z jedną sztuką
Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48
Na razie mam jeden aku według body 1 kreska i drugi pełny.
Oba w gripie i pokazują się 2 kreski.
Ten z "jedną kreską" w gripe ukazywany jest jako "migająca jedna kreska"
Chcę go rozładować do końca (aż aparat zdechnie)bo jest świeży i przeprowadzam mu formowanie
![]()
Jak go wreszcie wykończę, zobaczę na obu naładowanych.
Nie wiem jak jest przy dwóch aku, odkąd mam gripa wkładam tylko 1 na raz właśnie ten nowy żeby szybko i sprawnie przeprowadzić mu formowanie.
MarcinG a u kogo kupowałeś gripa?? może partia jakaś felerna?
do osób zastanawiających się nad sensem gripa... zrobiłem może 100 fotek testowo... ściągnąłem grip żeby sprawdzić co z ta baterią... i pojawił się problem... aparat mi w łapach nie leży... zrobił się jakiś dziwnie nieporęczny... więc na pytanie czy brać gripa.... zdecydowanie takbardzo szybko jego wagę rekompensuje praktyczność użycia i to nie tylko w pionowych kadrach.... ot palec mały nie ucieka w poziomych... mam spore łapy a 40D jednak jest małym aparatem
![]()
Ostatnio edytowane przez Bart3k ; 26-01-2010 o 01:04