Strona 26 z 49 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 482

Wątek: Grip - czy warto?

Dopiero zaczyna Awatar Bejobejo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W moim przypadku (średnia łapka i 5D) lepszym rozwiązaniem jest hand-grip.
    Trzymając przez ładnych kilka godzin sprzęt z cięższymi szkłami i lampą, dobrze jest móc rozluźnić palce i nie mieć tego wszystkiego na szyi. Dla mnie bardziej liczy się też mniejszy rozmiar ( w granicach dobrego chwytu) i ciężar niż to, że rzadziej będę zmieniał baterie.

Awatar Domino_wrc
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Witam na forum:-D
    Zdania zawsze będą podzielone, ja właśnie się przesiadłem z Sony na Canona i do starej A300 używałem gripa, bo body małe i nie wygodne, do tego na jednej baterii około 600 zdjęć, a na meczu żużlowym potrafiłem i 800 zdjęć cyknąć. Teraz mam 50D dużo większy, ale i tak myślę o zakupie gripa (mały palec ucieka). Myślę nad oryginałem, choć do Sony używałem Phottix-a i przez rok czasu bardzo dobrze mi służył. Dla tego, kto choć raz podpiął gripa pod puchę, ciężko jest robić bez, ale nie niemożliwe:razz:
    C50D|C EOS Rebel X|C17-55 f/2,8|C17-85 f4-5,6|C24-70 f2,8L|C35-80 f/4-5,6|S8 f/3,5 fish eye|M42

Domyślnie

Ja czasem odpinam gripa jak jade z rodzinką na jakś tam wyjazd czy coś i potrzebuje z 350 siątki zrobić "małpkę"

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

im dłużej czytam o tych gripach tym bardziej moje oszczędności zaczynają się bać o swoją przyszłość. Ale jeżeli już miałbym kupować to zamiennik phottix albo delta. To nie może byc aż tak skomplikowany układ elektroniczny, aż tak droga guma i plastik żeby płacić 500zł za oryginał. Może wydziwiam, może się zepsuje, może odpadnie, ale to jednak kawał plastiku. Jakby to było metalowe, albo jakoś ładnie pomalowane przez jakiegoś artystę...

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iso Zobacz posta
    im dłużej czytam o tych gripach tym bardziej moje oszczędności zaczynają się bać o swoją przyszłość. Ale jeżeli już miałbym kupować to zamiennik phottix albo delta. To nie może byc aż tak skomplikowany układ elektroniczny, aż tak droga guma i plastik żeby płacić 500zł za oryginał. Może wydziwiam, może się zepsuje, może odpadnie, ale to jednak kawał plastiku. Jakby to było metalowe, albo jakoś ładnie pomalowane przez jakiegoś artystę...
    Zgadzam się w zupełności, dlatego sam też kupiłem Deltę. Zgadzam się też z enterem, że gripy canona to kanciaste klocki, gripy innych firm np.sony są ładniej i bardziej ergonomicznie wyprofilowane.
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

o a akurat sony z tym obniżonym spustem migawki wyglądają komicznie. i nadal by palec uciekał pod spód aparatu, trzymając za pionowy uchwyt. Phottix ma takie małe wybrzuszenie i chyba tylko tym się rózni od delty, która za to różni się od oryginału brakiem napisów. Nie miałem jeszcze okazji trzymać rebela z gripem. Jak będę miał to pewnie skończy się to zakupem.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A i odnośnie - oryginalny GRIP do 40D, BG-E2N jest z tego samego materiału, co sama pucha, czy z plastiku - jak mówił mi pewien Pan Sprzedawca...
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    A i odnośnie - oryginalny GRIP do 40D, BG-E2N jest z tego samego materiału, co sama pucha, czy z plastiku...
    Jest wykonany z tego samego plastiku co korpus. Jeżeli chodzi o magnezowy szkielet to grip go niestety nie posiada.
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Jest wykonany z tego samego plastiku co korpus. Jeżeli chodzi o magnezowy szkielet to grip go niestety nie posiada.
    To 40D jest plastikowe? Rany, od samego początku myślałem, że jednak z metalu je zrobili. Ale, to nie możliwe, czemu jest tak drakońsko zimny w okolicach spustu, w zasadzie - w okolicach czegokolwiek, jak się go na mróz wystawi (o wiele bardziej, niż 500D)
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

40D ma mieszaną obudowę magnezowo-plastikową.

Strona 26 z 49 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów