Strona 25 z 49 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 482

Wątek: Grip - czy warto?

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Używałem gripa do 400D - bo to maleństwo
    Do 40D i 50D również - ze względu na 70-200 2.8.
    Do 5tki też kupiłem z rozpędu i nie żałuję. W góry nie zabieram - fakt (kondycja nie ta ) ale po odpięciu nie jestem w stanie utrzymać takich czasów jak z gripem...
    Hmm... skoro do dobrego się człowiek szybko przyzwyczaja tzn., że dobre
    A poważnie - jeśli ktoś potrzebuje do xxD i podpiętej 50 1.8 to wg. mnie można się zastanawiać a jeśli do dłuższych i ciężkich obiektywów to raczej powinien rozważyć zakup albo przynajmniej popróbować
    Teksty, że grip to tylko lans pominę milczeniem
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamires Zobacz posta
    no to może moje 3gr.
    oprócz fotografii moim hobby jest broń i muszę przyznać, że broń (czyt. celność) za ciężka jest minusem ale za lekka również.
    Z doświadczenia "snajpera" wiem że grip w 300d jak i 400d przydaje się w szczególności przy zdjęciach nocnych (czasy poniżej 1/60). Natomiast w analogowym 33 czy cyfrowym 50d bardziej spełnia formę estetyczną i nie ma co ukrywać finansową, bo prawda jest tak że 50d ma na tyle dobre aku i ergonomię że nie potrzebuje gripa.
    Mimo to nie ukrywam zamiaru zakupu gripa .
    Adamires, a tak z ciekawości: widzę w Twojej stopce szkło 28-300, które też jest niezłym klockiem. Wygodnie Ci się nim foci pionowe kadry? Podkreślam, że kieruje mną ciekawość bez krzty uszczypliwości, bo Twoje dywagacje strzeleckie przeczytałam z dużym zainteresowaniem. BTW, jesteś wiatrówkowiczem?

Oczywiście w granicach normy. To dla tych którzy zaczną proponować dowieszanie worka 5kg do body
    no wiesz, niektórzy polecają podwieszanie plecaków czy toreb jako dociązenia statywu, więc coś z tymi workami jest na rzeczy

Zablokowany

Domyślnie

HuleLam poczytaj o środku ciężkości,a może MOŻE zrozumiesz.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    katharsis tak jak napisałem wcześniej nie mam gripa i jest to subiektywna opinia, co do 28-300 zostało mi z analogowego co broń B..e nie jest tłumaczenim, ale jeszcze nie miałem okazji.
    Ostatnio edytowane przez adamires ; 05-01-2010 o 00:02 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu

Domyślnie

Używałem i używam gripa przy 50E, a teraz przy 50D i niestety nawet przy moich wielkich łapach jest jakiś taki nieporęczny (ładowanie dwóch akumulatorków robi swoje), może się przyzwyczaję? Ale kupiłem właściwie z powodu możliwości używania baterii AA, które zawsze i w każdym miejscu można kupić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    A ja nie bardzo rozumiem, jaki jest sens z dużego i ciężkiego aparatu robić nieznośnie wielki i ciężki klamot ???
    "2200 zdjęć bez zmiany wskaźnika na wyświetlaczu" nie jest mi absolutnie do niczego potrzebne.
    Pozdrówka
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

A już w przypadku kobiety dodawanie dodatkowej, znacznej wagi i objętości do i tak dużego i ciężkiego aparatu jest dla mnie zupełnie niezrozumiałe.
    Marek II z gripem - to przecież kawał cegły !!!
    Dla mnie to dyskomfort na własne żądanie i koszt. :-D
    Dla focących w górach - to po prostu pomyłka.
    Pozdrówka
    A to ja Ci dam zagwozdke a jak tak pojedziesz w te góry i Ci się skończy prądzik w bateryjkach i nie będziesz miał gdzie tego naładować to zawsze możesz kupić 6 baterii AA i wsadzić do magazunku gripowego i po kłopocie hehe

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soundman Zobacz posta
    A to ja Ci dam zagwozdke a jak tak pojedziesz w te góry i Ci się skończy prądzik w bateryjkach i nie będziesz miał gdzie tego naładować to zawsze możesz kupić 6 baterii AA i wsadzić do magazunku gripowego i po kłopocie hehe
    taaa-bo baterie można kupić przy kazdym drogowskazie w górach zresztą 8 baterii wystarcza na tyle co jeden aku-więc lepiej dokupic jakieś podróbkowe i nosić-bo jednak magazynek-nawet pusty zajmuje miejsce
    kupujesz takie coś-
    http://www.allegro.pl/item869042657_...lar_kable.html
    i się samo ładuje

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

zanabyłem właśnie używany grip za raptem 300zł w stanie "jak z półki sklepowej"
    poprawa chwytu w pionowych kadrach spora jednak w dalszym ciągu gripy canona są jak kwadratowe klocki, mógłby je ktokolwiek trochę wyprofilować celem poprawy komfortu pracy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

HuleLam poczytaj o środku ciężkości,a może MOŻE zrozumiesz.
    No to czym różni się klocek z metalu dokręcony do mocowania statywowego od klocka z plastiku, jeżeli chodzi o środek ciężkości?
    zdRAWki
    Ostatnio edytowane przez HuleLam ; 05-01-2010 o 13:09
    Fotograf platoniczny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    taaa-bo baterie można kupić przy kazdym drogowskazie w górach zresztą 8 baterii wystarcza na tyle co jeden aku-więc lepiej dokupic jakieś podróbkowe i nosić-bo jednak magazynek-nawet pusty zajmuje miejsce
    kupujesz takie coś-
    http://www.allegro.pl/item869042657_...lar_kable.html
    i się samo ładuje
    I to jest niby mniejsze od gripa i magazynka tak ?? hehe

Zablokowany

Domyślnie

hehe-to niech kupi nikona 300-te tam aku starcza na 4 tys zdjęć

Strona 25 z 49 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów