Strona 21 z 49 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 482

Wątek: Grip - czy warto?

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

przy dlugich czasach uchwyt pionowy z gripa jest nieoceniony, mialem wiele ujec gdzie przez niewygode trzymania przy 1/8 mase zdjec nieostrych ale teraz z gripem jest o wiele latwiej
    niestety minus tego roziwazania to waga ...
    ale niech ktos potrzyma duze body z lampa i ciezkim szklem pionowo bez gripa... to jak zowody strongmenow...
    ale cena za oryginal jest przesadzona i to ogromnie, mam teraz zamiennik ALPHA i sobie bardzo chwale...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darnok Zobacz posta
    przy dlugich czasach uchwyt pionowy z gripa jest nieoceniony, mialem wiele ujec gdzie przez niewygode trzymania przy 1/8 mase zdjec nieostrych ale teraz z gripem jest o wiele latwiej
    niestety minus tego roziwazania to waga ...
    ale niech ktos potrzyma duze body z lampa i ciezkim szklem pionowo bez gripa... to jak zowody strongmenow...
    ale cena za oryginal jest przesadzona i to ogromnie, mam teraz zamiennik ALPHA i sobie bardzo chwale...
    a jaką cenę masz na mysli ?? bo 600 zł to chyba niejest tak żle skoro zamienniki potrafią po 300 kosztować.

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soundman Zobacz posta
    a jaką cenę masz na mysli ?? bo 600 zł to chyba niejest tak żle skoro zamienniki potrafią po 300 kosztować.
    dla jednych to duzo dla innych to malo, patrzymy na to przez pryzmat portfela, ale 600 pln za kawalek plastiku ze stykami to przesada gdy body kosztuje 1500 !!

tak samo jak cena za C 17-55 IS czy C 28-70@2.8 tez jak dla mnie jest przesadzona... nie zmienia to faktu ze szkla genialne

Domyślnie

a gdzie Ty widziałeś body 40d za 1500 ??:>

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

akurat chodzilo mi o 30D ;]
    to juz lepiej porownaj teraz cene 350D/400D do oryginalnego GRIPA ...

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Hehe, to ja chyba jestem strongman. Fotografuję 40D z gripem, na zmianę 24-70 i 70-200 f/2.8. Czyli w sumie jakieś 3 kg i powyżej. I nie narzekam.

Bardziej męczyło mnie myślenie o kasie jaką wydałem na ten sprzęt.

A swoją drogą nie wyobrażam sobie fotografowania w pionie bez gripa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darnok Zobacz posta
    akurat chodzilo mi o 30D ;]
    to juz lepiej porownaj teraz cene 350D/400D do oryginalnego GRIPA ...
    hehe mam 350d i oryginalnego gripa pamiętam że wydałem jakieś 2000 na 350 siątkę kita i gripa plus karta za jakąś stówkę Cóż wolę oryginał jesli chodzi o gripy z resztą sobie jakoś radzę zamiennikami.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Czyli nie robisz reporterki... I czytaj uważniej...
    Zawsze czytam uważnie, a tak przy okazji dalej nie odpowiedziałeś na moje pytanie.

Mowimy o urzywaniu gripa i jego pewnych udoskonaleniach jak równiez żeby się nie rozsypał...
    Ale to nie ma nic do rzeczy jeżeli chodzi o moją odpowiedź na Twoje stwierdzenie. Odniosłem się do Twojego stwierdzenia iż "aparat bez gripa nie działa" co jak wiadomo jest ewidentną bzdurą. Wynika z tego iż to raczej Ty powinieneś czytać uważniej.
    EOS + Speedlite

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Zawsze czytam uważnie, a tak przy okazji dalej nie odpowiedziałeś na moje pytanie.

Ale to nie ma nic do rzeczy jeżeli chodzi o moją odpowiedź na Twoje stwierdzenie. Odniosłem się do Twojego stwierdzenia iż "aparat bez gripa nie działa" co jak wiadomo jest ewidentną bzdurą. Wynika z tego iż to raczej Ty powinieneś czytać uważniej.
    nie nie czytasz uważnie bo pisałem i o wodzie i o piachu i nawet o jajku ale tego nie raczyłeś zauważyć... ale proszę bardzo kolejny przykład z życia wzięty

Dalej twierdzę że rozmawiamy o gripach i co zrobić żeby działał a nie co jak sie rozsypie...

I skończmy tą bezsensowną przepychankę bo nikt by nie wymyślał uszczelnień gdyby nie były przydatne i ciężko mi Cię bedzie do tego przekonać że potrafią się przydać jak widzę...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    tylko minusem jest to, ze jakis skosnooki geniusz zapomnial o "af-on" na gripie

ten guzik naprawde bardzo by sie przydal - wtedy grip bylby dla mnie takim "must have" a tymczasem jest po prostu ladnie wygladajacym "ulatwiaczem chwytu" ;-)
    Hmm a w orginalnych masz AF-on ?? bo nie zauważyłem z wyjątkiem tego gripa z wifi.
    przeciez ja o orginale pisze

Strona 21 z 49 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów