Strona 15 z 49 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 482

Wątek: Grip - czy warto?

Domyślnie

Proponuję każdemu zainteresowanemu gripem wybrać się z aparatem do sklepu i przymierzyć. Ja tak zrobiłem(z 450D), pobawiłem się, przymierzyłem i stwierdziłem że nie jest mi potrzebny. Co do wygody posiadania dodatkowego zasilania to sie zgodzę, ale nawet z zapasem mocy może mi zabraknąć w jakimś kluczowym momencie miejsca na karcie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dani182 Zobacz posta
    Proponuję każdemu zainteresowanemu gripem wybrać się z aparatem do sklepu i przymierzyć. Ja tak zrobiłem(z 450D), pobawiłem się, przymierzyłem i stwierdziłem że nie jest mi potrzebny. Co do wygody posiadania dodatkowego zasilania to sie zgodzę, ale nawet z zapasem mocy może mi zabraknąć w jakimś kluczowym momencie miejsca na karcie
    eheee

Domyślnie

l:cieszę się że mogłem ci pomóc

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Jednak za krótko go przymierzales bo byś tak nie napisał
    Ale co ma zapas mocy do miejsca na karcie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adi760303 Zobacz posta
    Jednak za krótko go przymierzales bo byś tak nie napisał
    Może za krótko, ale nie przypadł mi do gustu.

Jeśli chodzi o zapas mocy to skojarzyło mi się z jednym z argumentów posiadania gripa(gdzieś, kiedyś przeczytanym) - że można zrobić więcej zdjęć bez potrzeby zmiany baterii a co za tym idzie nie padnie mi aparat akurat jak będę miał super ujęcie. Tak więc nawet jak bedę miał mnustwo mocy to w trakcie zdjęć w super kluczowym momencie może mi sie poprostu skończyć miejsce na karcie. Super ujęcie ucieknie i tak i tak...

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Krakowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adi760303 Zobacz posta
    Jak to co, to samo co akumulatorki do statywu

co do gripa to mam go w 400D i sprawdza się z dwóch powodów - gabaryty 400D i spokój podczas dłuższej sesji.
    W 50D nie mam gripa, ale jest to kwestia czasu. O ile gabaryt nie ma tu nic do rzeczy, to tempo pochłaniania baterii przez tą puszkę jest zaskakujące.
    5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Może za krótko, ale nie przypadł mi do gustu.

Jeśli chodzi o zapas mocy to skojarzyło mi się z jednym z argumentów posiadania gripa(gdzieś, kiedyś przeczytanym) - że można zrobić więcej zdjęć bez potrzeby zmiany baterii a co za tym idzie nie padnie mi aparat akurat jak będę miał super ujęcie. Tak więc nawet jak bedę miał mnustwo mocy to w trakcie zdjęć w super kluczowym momencie może mi sie poprostu skończyć miejsce na karcie. Super ujęcie ucieknie i tak i tak...
    Grip to nie tylko dodatkowe narzedzie na zasilanie ale rowniez rewelacyjne narzedzie do trzymania body w czasie zdjęć szczegolnie portretowych - o tym juz wielokrotnie pisano na tym forum.

Jezeli chodzi o karty pamieci. Zawsze istnieje ryzyko ze sie uszkodzi i dlatego ma sie ich kilka i nie do konca zapełnionych itp.

Tak samo jak moze paść body i ma sie zapasowy (backup).

A co do grip. Nadal uwazam swoj zakup za udany a ci co uzywaja to wiedzą o czym mowie.

Cytat Zamieszczone przez panuna Zobacz posta
    Jak to co, to samo co akumulatorki do statywu
    No własnie. Tylko związane z fotografią.
    Ostatnio edytowane przez adi760303 ; 02-02-2009 o 00:02

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Heh, miałem 400D i uciekał mi palec pod aparat. Więc dokupiłem zamiennik gripa, zintegrowana wielka bateria Ansmanna, zero przycisków. Po wielu problemach z tym wynalazkiem, ostatecznie kupiłem oryginał Canona.

Przesiadając się na 40D od razu wiedziałem, że w zestawie od razu ma być grip mimo że 40D jest większy od 400D. I nie żałuję, wygoda operowania aparatem i dłuższy czas fotografowania.

Początki nałogu Awatar preinwher
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Właśnie czekam na przesyłkę z gripem do 5d. Jak odbiorę i przetestuję to podzielę się wrażeniami.
    Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
    http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Titanus
    Guest

Domyślnie

Ja miałem powazny problem z małym body i przy cięższych skłach bolał mnie nadgarstek przy kilku godzinnym ganianiu z aparatem w ręku za motylkami.
    Niedawno zakupiłem BG-E3 i od tej pory jest o niebo lepiej.
    A w dniu wczorajszym odebrałem sigmę 120-400 (1750g) i po podpiąciu do puszki nawet niebyłoby szans na utrzymanie tego zestawu w ręku bez gripa.
    Tak więc zdecyowanie polecam każdemu kto się waha.

Strona 15 z 49 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów