Strona 9 z 49 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 482

Wątek: Grip - czy warto?

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Sympatyczny kolego: jakie masz wrażenia z użytkowania 40tki razem z gripem (jeśli on oczywiście do Ciebie dotarł) Jak ten dodatek się sprawuje, tzn jakie widzisz zalety w nim (i wady także, jeśli je zauważyłeś) Dziękuję za odpowiedź.
    Melduje się sympatyczny
    Grip dotarł szybko w moje ręce (oryginał). Zakłada się go szybko i sprawnie bez żadnych problemów. Bardzo poprawia komfort trzymania puszki (szczegolnie osobom z duzymi dłońmi - takimi jak moje), juz mały paluch nie wpada pod body i to rzeczywiscie pomaga stabilniej je trzymać a co za tym idzie utrzymać minimalnie dłuższe czasy bez ISa (to minimum w skrajnych przypadkach moze uratowac fotkę). To samo dotyczy fotek robionych w pionie, juz nie trzeba wyginac ręki, aparat trzyma się stabilnie, pewnie, mniej się nim trzęsie a grip MZ dobrze leży w dłoni.
    Co do wad, hmmm... ja wagi aparatu, sprzętu (-> np.: dywagacje 70-200 f4 ca 2.8) nigdy nie zaliczałem do wad (może dlatego że silny troszkę jestem) ale jednak wzrost wagi jest odczuwalny po zamontowaniu gripa i zaaplikowaniu mu 2 akumulatorków. Jesli do tego dopniemy taki 70-200 2.8 to trzymamy w łapach coś w okolicach 3kg, wiec dla niektórych to może robić różnicę.

Hmmm to chyba wszystko, jak coś to pytaj. Pozdrawiam
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Domyślnie

To, że się opłaca to już wiemy

Czy ktoś używa z Was akumulatorków w gripie z 400D? Jak tak to jakich pojemności i na ile starczają ?
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witajcie , chce się podzielić moimi wrażeniami.
    Zaznaczam że nigdy nie miałem w ręku oryginału tylko oko przez szybkę
    Dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem zamiennika gripa BG-E5 do C 1000D firmy DELTA.
    Po przeczytaniu wcześniejszych wątków nie zdecydowałem się kupić zamiennika przez Allegro dlatego też pojechałem osobiście do firmy która sprzedaje.
    Jak tu czytałem to :
    1 grip nie jest spasowany z korpusem
    2 trzeszczy
    3 plastik lichy
    4 nie za dobrze działa spust
    itp.
    Sorry wielkie ale to wszystko nie prawda. Grip bardzo dobrze spasowany,nie trzeszczy , spust działa bdb .Jakość plastiku owszem troszeczkę odbiega od plastiku korpusu ale nie aż tak aby zniechęcić się. Na dzień dzisiejszy to trochę ( w porównaniu do korpusu ) pokrętło działa gorzej ale to chyba tylko dlatego że jest mniejsze i taki tylko odczucie mam. Guma w miejscu trzymania gripa nie odkleja się jest dobrze przycięta i w dotyku jest bardzo miła i pewna w trzymaniu.
    Grip kupiłem w Warszawie w firmie .... , nie podam nazwy żeby nie zostać posądzonym że mam coś z nią wspólnego .
    Polecam ten grip za 219 zł. w porównaniu do oryginału jest tańszy o ponad połowę i wart tej ceny.
    POZDRAWIAM

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom1200 Zobacz posta
    1 grip nie jest spasowany z korpusem
    2 trzeszczy
    3 plastik lichy
    4 nie za dobrze działa spust
    itp.
    Sorry wielkie ale to wszystko nie prawda. Grip bardzo dobrze spasowany,nie trzeszczy , spust działa bdb .
    pouzywaj go troche - co z tego ze nowy dziala skoro za pol roku moze sie zaczac sypac..

Jakość plastiku owszem troszeczkę odbiega od plastiku korpusu ale nie aż tak aby zniechęcić się. Na dzień dzisiejszy to trochę ( w porównaniu do korpusu ) pokrętło działa gorzej ale to chyba tylko dlatego że jest mniejsze i taki tylko odczucie mam.
    zaczyna sie

w porównaniu do oryginału jest tańszy o ponad połowę i wart tej ceny.
    no i to jest bardzo dobre podsumowanie

Mike_Lopezz
    Guest

Nie masz co się zastanawiać. Ja też chcę kupić oryginalnego gripa do mojej 450-tki. Po prostu wygoda w użytkowaniu.

Początki nałogu Awatar pawel-foto
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

...Zaznaczam że nigdy nie miałem w ręku oryginału tylko oko przez szybkę
    ...
    I pewnie dlatego masz takie pochlebne opinie o tym urządzeniu. Jak się nie ma porównania to owszem, może wyglądać fajnie. Ale nie próbuj oryginału-możesz wtedy zmienić zdanie.
    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Coś już napisał
    Miasto
    Barlinek

Domyślnie

Witam.
    Mam pytanie związane z gripem.
    Mam Canona 450D i zakupiłem oryginalny grip BG-E5, który zasilam 2 oryginalnymi bateriami.

Jak aparat pokazuje stan baterii? Wyświetla tylko normalny wskaźnik. Pobiera prąd z obu i pokazuje kreskę mniej gdy napięcie spada do jakiegoś poziomu, czy najpierw z jednej, później z następnej, ale jak jest wtedy z tym poziomem baterii??

Przepraszam za mały OT
    Canon EOS 450D + BG-E5 + EF-S 18-55 IS + EF 50 f/1.8 II + 430EX II

Coś już napisał Awatar maciej76
    Miasto
    gno-wlkp

Domyślnie

pokazuje stan dla obu batreri razem, tak jakby byly jednna wielka bateria

jakie wrazenia z gripem ? opisz co i jak, wygodniej czy nie i tak dalej

tez mam 450d i planuje ten zakup, orginal ofc
    Ostatnio edytowane przez maciej76 ; 15-11-2008 o 16:48

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karas2002 Zobacz posta
    Pobiera prąd z obu i pokazuje kreskę mniej gdy napięcie spada do jakiegoś poziomu, czy najpierw z jednej, później z następnej, ale jak jest wtedy z tym poziomem baterii??
    W gripie ogniwa połączone są równolegle. Podczas pracy prąd pobierany jest równocześnie z obydwu ogniw powodując ich mniej więcej równomierne rozładowywanie. Jeżeli układ odpowiedzialny za kontrolę zasilania stwierdzi iż napięcie ogniw spadło poniżej pewnego określonego poziomu to "pokazuje kreskę mniej".
    Ostatnio edytowane przez axk ; 15-11-2008 o 16:55
    EOS + Speedlite

Początki nałogu Awatar pawel-foto
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    W gripie ogniwa połączone są równolegle. Podczas pracy prąd pobierany jest równocześnie z obydwu ogniw powodując ich mniej więcej równomierne rozładowywanie. ..
    I dlatego powinny być to takie same ogniwa.
    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Strona 9 z 49 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów