Strona 5 z 49 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 482

Wątek: Grip - czy warto?

Dopiero zaczyna Awatar Marcin Kułak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No to moje 3 grosze.

Mam 40d, od razu dokupiłem gripa - wygoda użytkowania w mieście jest ogromna.
    Pojechałem z aparatem w góry, plecak jak to w górach lekki nie był. Taszcząc aparat z gripem już pierwszego dnia miałem ochotę grip wywalić w krzaki... Od tamtej pory na każdy wyjazd odpinam gripa - ~pół kilo mniej.

Ale ogólnie zakup bardzo sobie chwalę.

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sacz

Domyślnie

Ja w góry biorę mniejszy aparat zamiast 40+gryp biorę 400d i tylko 2 obiektywy 17-55 i 70-200 w zupełności wystarcza a i lżejsze o akumulatory

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dokupilem Grip do mojego 20D. Teraz mam jedno pytanie, bo doszukac odpowiedzi sie nie moge: Co jest bardziej wydajne w b.gripie: 6x akumulatorki AA np. Energizer 2650mAh czy 2x BP-511 3000mAh. Aku 511 mam akurat dwa zammienniki, pisze na nich 3000mAh, pewnie maja mniej realnie, jak to w podrobkach bywa, jednak nie mam jak sprawdzic. Ogolnie interesuje mnie co jest bardziej wydajne z tych dwoch opcji. ??

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Ja mam BP-511 a w swoich gripach a to dlatego że jak włożę aku AA to po 1 zdjęciu aparat mi się wyłącza

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sacz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Co jest bardziej wydajne w b.gripie: 6x akumulatorki AA np. Energizer 2650mAh czy 2x BP-511 3000mAh. A
    Jak ci jeden AA szybciej padnie cały układ traci zasilanie - z doświadczenia z innych rzeczy
    im mniej rzeczy tym bardziej stabilny układ. AA w grypie to taka alternatywa w razie czego...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skoku Zobacz posta
    ja bym powiedział, ze jego wartość można docenić po jego odkręceniu.
    człowiek szybko się przyzwyczaja - wydaje się, że aż tak dużo grip nie daje.
    a wystarczy go na chwilę odkręcić - wtedy dopiero czuć różnicę

No właśnie wtedy mam ochote sprzedać ten aparat bo mi mały palec odrazu zwiewa pod korpus i durnie mi sie go jakoś trzyma :]

Bywalec Awatar radmro
    Miasto
    Kraków/Warszawa

Domyślnie

Po zmianie 350-ki na 40D myslałem, że obejdę sie bez gripa, bo wszakże uchwyt w 40 jest bez porównania wiekszy i bardziej do wiekszej dłoni przystosowany, i nawet długo bez niego wytrzymałem, ale od dwóch dni mam gripa i jest lepiej: stabilniej, pewniej i wygodniej. O wydłuzonej pracy na dwóch akumulatorach nie wspominam, bo to nie był bynajmniej główny motyw przy zakupie. Dla mnie grip to przede wszystkim lepsza ergonomia...
    5d2 + 6D + 24-70 2.8 + 70-200 2.8 IS II + 24 1.4 + 50 1.4
    flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Hmmm OK, dzieki za info. Chcialem wiedziec zanim kupie 6 sztuk aku aku AA. A wracajac do BP-511 - rozumiem, ze w przeciwienstwie do AA, zasilanie nie padnie mi gdy jeden z 511 sie wyczerpie wczesniej?

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    A wracajac do BP-511 - rozumiem, ze w przeciwienstwie do AA, zasilanie nie padnie mi gdy jeden z 511 sie wyczerpie wczesniej?
    Oczywiście że nie. Ogniwa pracują niezależnie od siebie i rozładowanie jednego z nich nie powoduje całkowitego zaniku zasilania.
    EOS + Speedlite

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Oczywiście że nie. Ogniwa pracują niezależnie od siebie i rozładowanie jednego z nich nie powoduje całkowitego zaniku zasilania.
    Dokładnie niemusisz w gripie nawet urzywać dwoch akku na jednym też będzie normalnie sobie chodził.

Strona 5 z 49 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów