Strona 33 z 49 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 482

Wątek: Grip - czy warto?

Dopiero zaczyna Awatar Krzdry
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    [...]albo kupujemy 1kę która jest jednolita konstrukcją. I nie ma tu znaczenia czy jest to oryginał czy podróba.
    heh , podrobionej jedynki nie widziałem jeszcze
    ale nie ma mowy o kupieniu nowego korpusu , ten nie ma jeszcze 2 mies.

zauważyłem ,że sporo ludzi gripów nie odkręca przy mocowaniu na statywie bo to pewnie bardziej by zaszkodziło z czasem
    Nie szczędź czasu na to, aby być szczęśliwym.
    Phil Brosmans

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

zaszkodzić to nie zaszkodzi raczej. Poprostu przy oryginalnym gripie, dobrym statywie, nie ma różnicy. A zdjęcia przy długich czasach robione z widoczną różnicą, to raczej równie dobrze można powiedzieć że wiatr mocny zawiał i lekko drgnął korpus. To troszke strzelanie ślepakami momentami.

Bierz Gripa, raz podepniesz, to nigdy się z nim nie rozstaniesz. Obecnie mam aparat bez gripa i już się zbieram do kupna gripa bo mi brakuje "dołu".
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Nie łapać za słówka :P hehe

U mnie też grip cały czas siedzi na body, ale ja nie mam statywu więc nie mam po co odkręcać

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Gdzieś na forum były testy naświetleń przy długich czasach, w których to aparat z gripem dawał gorszą jakość obrazu, niż body bez.
    A w jaki to sposób grip miałby wpływać na pogorszenie jakości obrazu (?) przy dłuższych czasach naświetlania? Osobiście niczego takiego nie zaobserwowałem (czasy naświetlania do kilkunastu minut).
    EOS + Speedlite

Początki nałogu

Domyślnie

Pewnie gdy jest kiepsko spasowany z korpusem, to po zamontowaniu na statywie calosci wystepuja jakies minimalne ruchy na bok wynikajace z tego zlego spasowania i sie obraz robi rozmydlony..

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

Na Gripie Delty coś takiego widziałem że przez to że był średnio spasowany to miał luz.
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matt_K-K Zobacz posta
    ...po zamontowaniu na statywie calosci wystepuja jakies minimalne ruchy na bok wynikajace z tego zlego spasowania...
    Rozumiem że powyższy opis odnosi się do sytuacji kiedy to fotografujemy na dworze a "minimalne ruchy na bok wynikajace z tego zlego spasowania" są spowodowane podmuchami wiatru?
    EOS + Speedlite

Dopiero zaczyna Awatar GTeam

Domyślnie

Czasami nie ściągnięcie gripu do statywu z czasem okazuje się nawet na plus - rysujesz płytką (szybko złączką) grip a nie dół aparatu... Na allegro można sporo sprzętu znaleźć ze śladami używania statywów oraz pozrywanymi naklejkami z numerami - bo są w miejscu wrażliwym dla mocowania statywowego.
    Duża czarna puszka z napisem Canon + stałki + zuuumy + jakieś świeczki i inne gadżety/śmieci. Rozwijam listę sprzętu szybciej niż umiejętności...

-------------

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Skwierzyna / Toruń

Domyślnie

Dla osób wahających się nad kupnem gripa - zdecydowanie szkoda czasu na myślenie, nic tylko kupować

Sam zastanawiałem się nad gripem przez długi czas, przeglądając różne oferty, zarówno oryginalne BG-E2, jak i zamienniki różnych firm. Ze względów ekonomicznych czekałem też na okazję
    W końcu trafiłem na nowego gripa Newell BG-E2 za baaaaardzo niewielkie pieniądze - co prawda widać różnicę w wykonaniu, tańszy plastik itp, jednakże komfort pracy, nawet z tak dużym body jak 40D, poprawił się zdecydowanie A chwyt pionowy to bajka!
    Pozdrawiam, Zmaku.
    Canon 40d + Tamron 28-75 f/2.8 i trochę innych gratów

Domyślnie

Też cośik napiszę mam grip do 50d oryginał działa bez zarzutu . Po kupnie 5d jakos wydawał mi sie malutki i nieporęczny kupiłem do niego gripa ale zamiennik alphy .
    Prócz napisu (canon na oryginalnym) niczym się znaczącym nie różnią. Oczywiście życie to też zweryfikuje.

Strona 33 z 49 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów