Strona 31 z 49 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 482

Wątek: Grip - czy warto?

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bart3k Zobacz posta
    no jak się ma kasę to warto... 270 zamiennik 600+ oryginał... a jakość wykonania podobna
    do 40D poszukaj używek (300-500), albo jeśli masz znajomych w USA to ściągnij sobie. Nówki sztuki po 130 dolców są
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

chyba wolałbym jednak gripa nowego zamiennika niż używkę bez gwarancji kupować, bo w stanach niestety nie mam nikogo kto by mi mógł taką zabawką kupić. Może się mylę ale wydaje mi się że zamienniki do XXD są bardzo dobrej jakości wykonania... technicznie niestety zawiodłem się na alpha ale oddałem do sklepu i czekam teraz na phottixa - wydaje mi się że wystarczy do mojej częstotliwości użytkowania a jak już będę klepał 1 ślub tygodniowo to i sobie do 5d kupię orginał.... wszystko chyba zalęzy od tego do czego się sprzęt wykorzystuje moim skromnym zdaniem
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

ja do 40d kupiłem oryginał używany podobno jak przyjechał to nie widać żadnych śladów używania więc cieszą się nową używką w stanie jak ze sklepu
    zamienika raczej bym się nie odważył kupić

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Ja dostałem w prezencie grip Phottixa do 20d/30d/40d/50d. Pierwsze wrażenie, to że z 20d zrobił się niezły kloc, ale mimo wszystko warto, ergonomia pracy o wiele lepsza. Brak problemu z samo-rozładowującymi się bateriami. Póki co od 3 miechów żadnego problemu (odpukać). Pewnie jakbym sam kupował to szukałbym używki oryginału ( w granicach 300-400 zł spokojnie do dostania)
    Jeżeli ktoś woli kupić nowe a Canonowski za drogi to mogę polecić Phottix BP-40D.

Bywalec
    Miasto
    bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    akurat co do gripa - czyli elementu, na ktory dzialaja spore obciazenia - nie zastanawialbym sie ani chwile przed zakupem oryginalu.
    kto mial w rece oryginal i zamiennik to wie o czym mowie
    miałem zamiennik, mam oryginał i zupełnie nie wiem o czym mówisz.....
    canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krisv740 Zobacz posta
    szandor
    puszkę z gripem, czy też bez, warto kłaść na lewym "boku"
    w canonie o tyle dobrze, że masz gumowe gniazda zaślepek, jak kupisz (może) sobie 'L" RRS do mocowania na statywie to zobaczysz (dodatkowo), że to jedyne rozsądne wyjście...
    Dzięki za oświecenie, po położeniu puszki na lewym boku od razu widać, że to jest jedyne właściwe położenie. Jak to się mówi, najciemniej jest pod latarnią.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Początki nałogu Awatar Da__FreaK
    Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Grip owszem fajna sprawa, tylko zastanawia mnie fakt, ze tak ladnie nie jest dopasowany ( 40D ) jak np. grip do nikona D700
    D700 ladniutko odpasowane, bez zbednego wglebienia z boku http://www.dcresource.com/reviews/ni...ttery-grip.jpg
    A tu 40D http://www.imaging-resource.com/PRODS/E40D/ZBG-LG.JPG
    Troche sie nie postarali z dopasowaniem, aby grip przechodzil bardziej plynniej w korpus , jak np w D700
    Ale, np z 5D juz sprawa wyglda inaczej http://www.milescollins.com/images/battery-grip.jpg
    Wiem wiem, 40D nie jest profi ..

Dopiero zaczyna Awatar Krzdry
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

tylu specjalistów od gripów ,
    to może powie ktoś z jakiego materiału jest org grip do 50d?
    magnez jak korpus czy plastik ?

i drugie pytanie ,
    czy ktoś z posiadaczy zamiennika już go popsul ? :wink:
    Nie szczędź czasu na to, aby być szczęśliwym.
    Phil Brosmans

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzdry Zobacz posta
    tylu specjalistów od gripów ,
    to może powie ktoś z jakiego materiału jest org grip do 50d?
    magnez jak korpus czy plastik ?
    Zagadnienie to poruszane było w postach 257-265.
    EOS + Speedlite

Dopiero zaczyna Awatar GTeam

Domyślnie

Nie widziałem gripa z magnezu.. Gdyby był to moja ręka stale by zwisała w dole...
    BG-E2N jest plastikowy ale z uszczelnieniem (lepsze od BG-E2 który go nie posiada). Zamiennik czy oryginał? Kto choć raz podepnie i taki i taki, weźmie w teren i porobi kilka fot od razu przekona się do oryginału. Lepiej wykonany. Nie przemawia do mnie tani cienki plastik oraz ew. spięcia.
    Duża czarna puszka z napisem Canon + stałki + zuuumy + jakieś świeczki i inne gadżety/śmieci. Rozwijam listę sprzętu szybciej niż umiejętności...

-------------

Strona 31 z 49 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów