Strona 28 z 49 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 482

Wątek: Grip - czy warto?

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez deffik Zobacz posta
    Stałęm się posiadaczem zamiennika BG-E5 z phottixa do mojego 500D, poczekałem aż temperatura gripu trochę wzrośnie (około 1h w domowych warunkach), włożyłem baterię, włączyłem, guziki działają, ale w menu nastaw świeci mi ikonka baterii, tak jakby miała się za chwilę rozładować, a gdy bateria jest bezpośrednio w body to dalej wskazuje na to, że jest pełna.

Jakieś sugestie?
    Może za długo poczekałeś… może nie trzeba było czekać aż godziny
    50D Kit, canon 400 F2.8 L
    http://www.jaroslawwlazly.pl

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wkurzyłem się dzisiaj i zamówiłem GRIPa ze stanów. Nie rozumiem, dlaczego BG-E2N tam kosztuje koło czterech setek - u nas dwa razy więcej. Nie ogarniam, dlaczego tam oryginalna bateria do czterdziestki stoi za 150 zł, u nas za 350... Masakra po prostu. Tak czy siak, nareszcie będę miał puchę normalnych rozmiarów, do trzymania bez stresu jedną ręką z takim np. 10-20..
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bigjon Zobacz posta
    Może za długo poczekałeś… może nie trzeba było czekać aż godziny
    Takie że niektóre gripy nawet Canona miały pewien problem tego typu że czasem pokazywały że bateria zaraz się rozładuje czy coś w ten ton pisało to gdzieś dokładnie w tym temacie wcześniej. Ja bym się zgłosił do producenta bo nic sam z tym pewnie nie zrobisz. Kiedy Canon wykrył tą usterkę w swoich to chyba wymieniali serie.

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez deffik Zobacz posta
    Stałęm się posiadaczem zamiennika BG-E5 z phottixa do mojego 500D, poczekałem aż temperatura gripu trochę wzrośnie (około 1h w domowych warunkach), włożyłem baterię, włączyłem, guziki działają, ale w menu nastaw świeci mi ikonka baterii, tak jakby miała się za chwilę rozładować, a gdy bateria jest bezpośrednio w body to dalej wskazuje na to, że jest pełna.

Jakieś sugestie?
    można wiedzieć czy problem się rozwiązał... ja mam właśnie podobną akcję z zamiennikiem alpha do 40D
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Uzależniony

Domyślnie

Pytanie skierowane do użytkowników gripów Alpha:
    czy Wasze produkty oznaczone są właśnie jako Alpha, czy Alpha by Meike?

Trudno połapać się w tych chińskich produktach, ale ja nie poddaję się. :-D

Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

mój - Alpha by Meike
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Bywalec Awatar MarcinG
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basala Zobacz posta
    Alpha by Meike?
    Ja mam właśnie taki.
    Czarno, ciemnoniebieskie pudełko, z tyłu różne modele na złotych tłach.
    Z przodu na białej naklejce:
    α digital by MeiKe (logo) :razz:
    Wygląda dobrze, sprawuje się dobrze z wyjątkeim tego że przejawia problem o którym pisze deffik i Bart3k
    Pokazuje koniec baterii/jedną kreskę choć ta bezpośrednio w body odczytywana jest na naładowaną.
    Jakoś mi to nie przeszkadza hehe pogodziłem się z tym. Mam do tego zestawik akumulatorów chińskich a jakże, nie obawiam się nagłego braku mocy, że zostanę zaskoczony.

Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

MarcinG - przy założonych 2 sztukach AKU jest to samo?? bo się już zastanawiałem nad tym czy czujnik nie wariuje z jedną sztuką

Bywalec Awatar MarcinG
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Na razie mam jeden aku według body 1 kreska i drugi pełny.
    Oba w gripie i pokazują się 2 kreski.
    Ten z "jedną kreską" w gripe ukazywany jest jako "migająca jedna kreska"
    Chcę go rozładować do końca (aż aparat zdechnie) bo jest świeży i przeprowadzam mu formowanie
    Jak go wreszcie wykończę, zobaczę na obu naładowanych.
    Nie wiem jak jest przy dwóch aku, odkąd mam gripa wkładam tylko 1 na raz właśnie ten nowy żeby szybko i sprawnie przeprowadzić mu formowanie.

Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

MarcinG a u kogo kupowałeś gripa?? może partia jakaś felerna?

do osób zastanawiających się nad sensem gripa... zrobiłem może 100 fotek testowo... ściągnąłem grip żeby sprawdzić co z ta baterią... i pojawił się problem... aparat mi w łapach nie leży... zrobił się jakiś dziwnie nieporęczny... więc na pytanie czy brać gripa.... zdecydowanie tak bardzo szybko jego wagę rekompensuje praktyczność użycia i to nie tylko w pionowych kadrach.... ot palec mały nie ucieka w poziomych... mam spore łapy a 40D jednak jest małym aparatem
    Ostatnio edytowane przez Bart3k ; 26-01-2010 o 01:04

Strona 28 z 49 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów