Pokaż wyniki od 1 do 10 z 482

Wątek: Grip - czy warto?

Mieszany widok

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Handelson Zobacz posta
    Samo 50D nie potrzebuje, z podpiętym 1,5 kg 70-200 f/2.8 potrzebuje MSZ
    no właśnie.
    moim zdaniem na ten temat nie powinny wypowiadać sie takie osoby jak ja, czyli takie który nie miały doświadczenia z gripem z obecnym body.
    Znając życie zmienię zdanie co do 50d(jak zaznaczyłem wcześniej) kupując gripa.
    Nie ma co ukrywać,że nawet z fizycznego punktu widzenia otrzymamy większą stabilnośc zachowując większą gęstość. Większy ciężar na mniejszej powierzchni. Jaki morał:im większy cieżar body(w szczególności przy cieżkich szkłach)tym lepsza stabilność.
    Oczywiście w granicach normy. To dla tych którzy zaczną proponować dowieszanie worka 5kg do body

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamires Zobacz posta
    Nie ma co ukrywać,że nawet z fizycznego punktu widzenia otrzymamy większą stabilnośc zachowując większą gęstość. Większy ciężar na mniejszej powierzchni. Jaki morał:im większy cieżar body(w szczególności przy cieżkich szkłach)tym lepsza stabilność.
    Oczywiście w granicach normy.
    Kto kupi ciężarek 200g z mocowaniem statywowym za 50zł? Anybody?
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

no to może moje 3gr.
    oprócz fotografii moim hobby jest broń i muszę przyznać, że broń (czyt. celność) za ciężka jest minusem ale za lekka również.
    Z doświadczenia "snajpera" wiem że grip w 300d jak i 400d przydaje się w szczególności przy zdjęciach nocnych (czasy poniżej 1/60). Natomiast w analogowym 33 czy cyfrowym 50d bardziej spełnia formę estetyczną i nie ma co ukrywać finansową, bo prawda jest tak że 50d ma na tyle dobre aku i ergonomię że nie potrzebuje gripa.
    Mimo to nie ukrywam zamiaru zakupu gripa .
    Adamires, a tak z ciekawości: widzę w Twojej stopce szkło 28-300, które też jest niezłym klockiem. Wygodnie Ci się nim foci pionowe kadry? Podkreślam, że kieruje mną ciekawość bez krzty uszczypliwości, bo Twoje dywagacje strzeleckie przeczytałam z dużym zainteresowaniem. BTW, jesteś wiatrówkowiczem?

Oczywiście w granicach normy. To dla tych którzy zaczną proponować dowieszanie worka 5kg do body
    no wiesz, niektórzy polecają podwieszanie plecaków czy toreb jako dociązenia statywu, więc coś z tymi workami jest na rzeczy

Uprawnienia umieszczania postów