minął rok od czasu zakupu i zdanie podtrzymuję że grip DELTA do 1000D jest ok.
POZDRAWIAM
Najlepsze gripy dostępne na polskim rynku to gripy ALPHA! Zdecydowanie i bez żadnego "ale". Miałem gripa do D700 tejże firmy, aparat wraz z gripem sprawiały wrażenie bardzo solidnej konstrukcji, nic się nie ruszało, nie chwiało, wszystko było spasowane idealnie. Miałem również okazję oglądać gripa do 5D i chyba 40D - naprawdę super wykonanie.
Natomiast odradzam PHOTTIXy, tandetnie wykonane i o wiele mniej ergonomiczne.
FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
APSC + 18-55is | 70-300vc
kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8
Ja się jednak staram dozbierać poczekać a kupić oryginała. Kupisz podróbkę to nie tylko się narażasz na to że kiepskiej jakości ale działać też nie musi za dobrze bo przecież nawet z oryginalnymi były problemy tylko te szybko wymieniali.
A widzisz a ja się przemogłem wydałem ostatnie pieniądze i jak przy innych gripach już go nie odkręcam ;]
A ja kupiłem chinola w fotojokerze i jest super, przy mojej 450 sprawdza się idealnie a szczególnie jak mam założonego ciężkiego zooma tzryma się wtedy body idealnie a wcześniej było nie za bardzo z moimi wielkimi łapskami....wydałem 222zł. a nie 700 tą różnice lepiej dołożyć do jakiegoś szkła niż gripa albo lampe kupić
Jam mam "Deltę" przy 400D już 2 lata. Pierwszą sztukę wymieniłem po 4 dniach, druga śmiga do dzisiaj bez jednego zgrzytnięcia. W ostatnim tygodniu dwa kilkugodzinne wypady do lasu przy kilkunasto stopniowym mrozie, aparat cały czas na wierzchu. Złego słowa nie powiem.
Pozdrawiam
Marek/Biperek