Strona 20 z 49 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 482

Wątek: Grip - czy warto?

interma
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez preinwher Zobacz posta
    Dokładnie o to mi chodziło. Jeden zamiennik już miałem i szybko się wyleczyłem. Wolę oryginał choćby używany...
    tak przyznaję, że czasem nie warto szukać zamienników i sam tak często robię (nie mówię już tylko o gripie). Jednocześnie jednak wiele razy przekonałem się że nie trzeba kupować sprzętu z najwyższej półki żeby osiągnąć efekt np w postaci dobrego zdjęcia

Dopiero zaczyna Awatar Aleksandra de Soleil
    Miasto
    Warszawa. Kraków

Domyślnie Grip

Mimo, że jest ciężki, to zdecydowanie polecam. Używam w 20D i 5D. Daje gwarancje, że baterie przetrwają nawet kilkugodzinne sesje. Do tego łatwiej zrbić zdjęcia pionowe. Pozdrawiam.
    PROFESJONALNA FOTOGRAFIA DZIECIĘCA Aleksandra de Soleil
    www.fotograf-dzieciecy.pl
    www.akademia-fotografii-dzieciecej.pl

Mateuniop
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez interma Zobacz posta
    [...]no chyba że dogadasz się ze sprzedawcą a ten nie zrobi nic wielkiego tylko pozwoli ci skorzystać z podstawowego prawa konsumenta czyli zwrotu towaru w przeciągu 5 dni od daty zakupu w przypadku kiedy towar nie spełnia twoich oczekiwań. [...]
    Bardzo ciekawe twierdzenie...
    1) czy każdy konsument w każdej sytuacji ma takie prawo?
    2) gdzie został określony pięciodniowy termin?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez interma Zobacz posta
    tak przyznaję, że czasem nie warto szukać zamienników i sam tak często robię (nie mówię już tylko o gripie). Jednocześnie jednak wiele razy przekonałem się że nie trzeba kupować sprzętu z najwyższej półki żeby osiągnąć efekt np w postaci dobrego zdjęcia
    Wiesz nikt tu nie udowadnia że z gripem wychodzą lepsze zdjęcia

aparat staje się wiekszy ale też stabilniej się go trzyma baterie trzymają dłużej bez wymiany bo są 2 w gripie itp I nigdy nie kupie podróbki poprostu oryginalny grip to oryginalny grip jeśli chodzi o resztę sprzętu to często kuszę się na tańszą alternatywe

Coś już napisał Awatar maciej76
    Miasto
    gno-wlkp

Domyślnie

co do org/zam to tez mialem ten problem, juz mialem zamawiac zamiennik przez allegro a ktos na forum sprzedawal caly system C i mial org, dolozylem nieco i nie zaluje

choc do zamiennikow nie mam nic, trzymalem wiele razy w rece i zadnych zlych rzeczy nie zauwazylem
    450d/ bg e5/ 50 1,8/ kitIS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maciej76 Zobacz posta
    choc do zamiennikow nie mam nic, trzymalem wiele razy w rece i zadnych zlych rzeczy nie zauwazylem
    A brak uszczelnienia npp ?? mam tu na myśli np BG-E2N a zamiennik

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soundman Zobacz posta
    A brak uszczelnienia npp ??
    A powiedz (tylko tak szczerze) po co Tobie ów uszczelnienie? Grip (i nie tylko) nawet bez dodatkowego uszczelnienia jest skonstruowany w taki sposób aby zapewnić podstawową ochronę przed warunkami atmosferycznymi (oczywiście nie mówię tutaj o sztormie, "soczystej" ulewie czy też burzy piaskowej).
    Ostatnio edytowane przez axk ; 15-02-2009 o 13:53
    EOS + Speedlite

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    A powiedz (tylko tak szczerze) po co Tobie ów uszczelnienie? Grip (i nie tylko) nawet bez dodatkowego uszczelnienia jest skonstruowany w taki sposób aby zapewnić podstawową ochronę przed warunkami atmosferycznymi (oczywiście nie mówię tutaj o sztormie, "soczystej" ulewie czy też burzy piaskowej).
    A robiłeś kiedyś reporterkę ?? Jak tak to wiesz że różne rzeczy mogą się zdarzyć. Zresztą nawet przy wyjazdach na wakacje chłopaki pisali czy np 40D z jego uszczelnieniem jest dostatecznie dobrze zabezpieczony przed piaskiem. Niektóre osoby pisały o tym że aparaty wpadały im do wody i wszystko było ok. Skoro masz cały aparat uszczelniony a grip bez uszczelek to jak coś się stanie z gripem to i tak nic Ci po aparacie bez zasilania nie? Jak to mowią łańcuch jest tak silny jak jego najsłabsze ogniwo ...

No i zawsze możnadostać jajkiem
    Ostatnio edytowane przez Soundman ; 15-02-2009 o 14:38

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

...różne rzeczy mogą się zdarzyć.
    A jakież to "różne rzeczy", mogące spowodować uszkodzenie lub czasową dysfunkcję gripa, masz na myśli poza tymi które wymieniłem powyżej.

...jak coś się stanie z gripem to i tak nic Ci po aparacie bez zasilania nie?
    To teraz zabłysłeś. Przecież można przełożyć ogniwa z gripa do korpusu i dalej fotografować. Tak w kwestii formalnej - grip jest dodatkiem opcjonalnym a nie obligatoryjnym i bez niego także można fotografować.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 15-02-2009 o 15:29
    EOS + Speedlite

Domyślnie

A jakież to "różne rzeczy", mogące spowodować uszkodzenie lub czasową dysfunkcję gripa, masz na myśli poza tymi które wymieniłem powyżej.
    Czyli nie robisz reporterki... I czytaj uważniej...

To teraz zabłysłeś. Przecież można przełożyć ogniwa z gripa do korpusu i dalej fotografować. Tak w kwestii formalnej - grip jest dodatkiem opcjonalnym a nie obligatoryjnym i bez niego także można fotografować.
    Mowimy o urzywaniu gripa i jego pewnych udoskonaleniach jak równiez żeby się nie rozsypał jak już się ozwali to każdy wie że można przełożyć baterie do korpusu... o ile jeszcze działają...

Strona 20 z 49 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów