Powered by C7D MK II, C6D, 24-105/4L, 50/1.4, 580ExII, PW
www.agrofoto.pl
Zdecydowanie grip jest trafną inwestycją pod warunkiem, że lubisz ciężar sprzętu.
Same superlatywy, pewniejsza ręka przy wykonywaniu pionowych kadrów, czy też zwiększony zapas aku - w niektórych sytuacjach bez tego się nie obejdzie np. studniówka.
Podsumowując, warto mieć go pod ręką;-)
.
Ja uwazam, że do małych aparatów typu 350D, 400D 450D 1000D to warto dokupić gripa, aparat jest poręczniejszy. Ponieważ przyzwycziłem się do gripa to nie wyobrażam sobie następnego aparatu bez niego choć niestety wyższy model to i drozsze to urzadzenie. Miałem ostatnio w ręku 40D i 50D i powiem szczerze, że w porównaniu z mają 400D to oczywiiście sprzęt duży i pewnie bez gripa można się obejść ale tak jak mówię przyzwyczajenie robi swoje z tym, że do 400D oryginalny grip kosztuje 350zł a do 40D już prawioe 800zł oczywiście ma WIFI dlatego pewnie taki drogi![]()
|5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
|Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger
Trochę Ci się pokręciło. Ten co ma WiFi kosztuje 2500zł. Zwykły koło 650zł.
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
Sorry, nie napisałem w tej mojej "teorii" dokładnie tego co miałem na myśli.