Strona 16 z 49 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 482

Wątek: Grip - czy warto?

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Titanus Zobacz posta
    A w dniu wczorajszym odebrałem sigmę 120-400 (1750g) i po podpiąciu do puszki nawet niebyłoby szans na utrzymanie tego zestawu w ręku bez gripa.
    Tak więc zdecyowanie polecam każdemu kto się waha.
    Nigdy tego nie kumałem Co ma grip do podtrzymywania ciężkiego obiektywu? Przecież i tak w takim wypadku ciężar leży na lewej ręce, która podtrzymuje obiektyw....
    Ja wtedy chyba nawet wolę bez gripa, żeby jakoś znosić ciężar zestawu

Bywalec Awatar yacenty
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Titanus Zobacz posta
    Ja miałem powazny problem z małym body i przy cięższych skłach bolał mnie nadgarstek przy kilku godzinnym ganianiu z aparatem w ręku za motylkami.
    Niedawno zakupiłem BG-E3 i od tej pory jest o niebo lepiej.
    A w dniu wczorajszym odebrałem sigmę 120-400 (1750g) i po podpiąciu do puszki nawet niebyłoby szans na utrzymanie tego zestawu w ręku bez gripa.
    Tak więc zdecyowanie polecam każdemu kto się waha.
    tylko nie mów ze takiego kloca trzymasz tylko za body, bo w zyciu nie uwierze
    Powered by C7D MK II, C6D, 24-105/4L, 50/1.4, 580ExII, PW
    www.agrofoto.pl

Domyślnie

Zdecydowanie grip jest trafną inwestycją pod warunkiem, że lubisz ciężar sprzętu.
    Same superlatywy, pewniejsza ręka przy wykonywaniu pionowych kadrów, czy też zwiększony zapas aku - w niektórych sytuacjach bez tego się nie obejdzie np. studniówka.
    Podsumowując, warto mieć go pod ręką;-)
    .

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja uwazam, że do małych aparatów typu 350D, 400D 450D 1000D to warto dokupić gripa, aparat jest poręczniejszy. Ponieważ przyzwycziłem się do gripa to nie wyobrażam sobie następnego aparatu bez niego choć niestety wyższy model to i drozsze to urzadzenie. Miałem ostatnio w ręku 40D i 50D i powiem szczerze, że w porównaniu z mają 400D to oczywiiście sprzęt duży i pewnie bez gripa można się obejść ale tak jak mówię przyzwyczajenie robi swoje z tym, że do 400D oryginalny grip kosztuje 350zł a do 40D już prawioe 800zł oczywiście ma WIFI dlatego pewnie taki drogi
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Trochę Ci się pokręciło. Ten co ma WiFi kosztuje 2500zł. Zwykły koło 650zł.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Uzależniony Awatar Yoshitaka
    Miasto
    Kraków/Jarosław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    Trochę Ci się pokręciło. Ten co ma WiFi kosztuje 2500zł. Zwykły koło 650zł.
    515 - 560PLN kosztuje org. grip do 40D/50D, przynajmniej w Krakowie w kilku sklepach.
    W sklepie Canona chcieli 999PLN
    Canon 50D + dodatki

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dani182 Zobacz posta
    Może za krótko, ale nie przypadł mi do gustu.

Jeśli chodzi o zapas mocy to skojarzyło mi się z jednym z argumentów posiadania gripa(gdzieś, kiedyś przeczytanym) - że można zrobić więcej zdjęć bez potrzeby zmiany baterii a co za tym idzie nie padnie mi aparat akurat jak będę miał super ujęcie. Tak więc nawet jak bedę miał mnustwo mocy to w trakcie zdjęć w super kluczowym momencie może mi sie poprostu skończyć miejsce na karcie. Super ujęcie ucieknie i tak i tak...

I m.in. dlatego powinno się mieć z sobą zapasową kartę
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    I m.in. dlatego powinno się mieć z sobą zapasową kartę
    Chyba jednak skróty myślowe niemile widziane. Pisząc o karcie miałem na myśli czas potrzebny na jej zmianę... pozdrawiam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dani182 Zobacz posta
    Chyba jednak skróty myślowe niemile widziane. Pisząc o karcie miałem na myśli czas potrzebny na jej zmianę... pozdrawiam.
    OK. Masz rację Sorry, że nie nadążyłem za Twoim tokiem myślowym ??:
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Domyślnie

Sorry, nie napisałem w tej mojej "teorii" dokładnie tego co miałem na myśli.

Strona 16 z 49 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów