Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: Digic II vs Digic III

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylwester Samluk Zobacz posta
    Jednak wszystkie wasze odpowiedzi wskazuja no to by oszczedzic i kupic 5d choć 40D jest naprawdę w moim zasiegu tak na 5D trzeba jeszcze trochę odkładać...
    Przesiadająć się z 400D na 40D napewno poczułbyś większy komfort obsługi, nie ma wątpliwości. Nie przekłada się to jednak na znaczącą różnicę w kadrach, ta jest już inna na FF. Do tego jesteś zawsze bliżej, zawsze jest szerzej, a optyka jest wykorzystana optymalnie.
    Na twoim miejscu bym się mimo wszystko nie spieszył. Robił zdjęcia tak jak radzą koledzy i przyczaił się na stosowny moment, kiedy pełna klatka pojawi się w Twoim zasięgu. Cena 5D po pojawieniu się następcy być może obniży się o kwotę cashback, wątpliwe by więcej. W mojej opinii 5D pozostanie w ofercie canona, bo to ciągle świetny aparat bez odpowiedników u konkurencji, a nowy dostanie niższy numerek.
    C-F-K - forever

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Naps Zobacz posta
    ... juz wkrotce bedzie nastepca i wtedy swoje 5d sprzedasz taniej niz ja 40d....
    Tutaj sie raczej mylisz, po pojawieniu sie nastepcy 5D to 40D bedzie nadal duzo tanszy od "starego" 5D:-)
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Naps Zobacz posta
    to chyba jakis niesmaczny zart??
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    gdyby tak naprawde bylo-juz dawno zamienilbym moje 40d na 5d(bez szukania pomocy w forum).Druga sprawa juz wkrotce bedzie nastepca i wtedy swoje 5d sprzedasz taniej niz ja 40d....
    nie wiem, czy zauważyłeś, ale to nie giełda i nie sklepik. Bo tak na prawdę nie chodzi o to, żeby kupić tanio, sprzedać drogo albo zaoszczędzić, ale żeby robić dobre zdjęcia. A 5D to ułatwia bardziej niż 40 (mam obydwa).

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dziękuje wszystkim za wzięcie udziału w tej dyskusji.

Wniosek taki, jak nie masz duzo kasy na 5D ale stać Cię na 40D to jeszcze dozbieraj do 5D.
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Bywalec
    Miasto
    Boruja Kościelna

Domyślnie

Hehe DOkladnie 40D to zacny sprzet Ale mnie osobiscie (jeszcze) bardziej podobaja sie foty z pelnej klatki (5D)
    ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
    (40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Wniosek taki, jak nie masz duzo kasy na 5D ale stać Cię na 40D to jeszcze dozbieraj do 5D.
    wiesz - nie stawiałbym tego tak na ostrzu noża, ale jeżeli w twoich fotkach więcej niż 20% stanowią portrety i/lub landszafty, to 5D nic nie zastąpi

ja trzymam 40D, bo ma zdecydowanie szybszy AF (i kilka innych dupereli, które można przeboleć) i jest tańszy niż dokupienie tele do 5D ;-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(....)
    To dobre . Kwalifikuje się żeby podkleić i zamknąć wszelkie dywagacje co lepiej.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Dorzucę swoje 0,03zł Używałem 24L na 40D. Zapiąłem je do nowego 5D i... chyba nieprędko zdejmę Na razie widzę foty tylko na wyświetlaczu aparatu, ale jak je widzę, to się wstydzę, że to szkło siedziało na 40D
    Ale jestem podobnego zdania jak ARN: 40D przy tele i macro pokazuje się nader wspaniale!
    .

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Przepraszam ale niektórzy moi koledzy mówią, że nie kupili by 5D dlatego bp ma Digic II a nie III jak 40D i wolą kupić 40D na rzecz tych nowinek.
    Po pierwsze: nie przepraszaj - nie ma za co

Po drugie: koledzy fotografowie czy koledzy onaniści sprzętowi (i do tego nieobeznani onaniści)?

Bo ja widzę tu coś takiego - nie stać mnie na 5D, więc wymyślę, że 40D to jest o wiele lepszy sprzęt, bo... I możecie mi naskoczyć z tym całym Fulfrejmem....
    Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie Awatar ewg
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów