A może jeszcze jakieś wskazówki odnośnie pstrykania analogiem? : )
A może jeszcze jakieś wskazówki odnośnie pstrykania analogiem? : )
Canon 5D | C TS-E 24mm | C 70-200mm 2.8 (Soligor Pro 2X) | C 50mm 1.8
A ja już zaczynam się gubić jeśli chodzi o celownik 30/33... Okazało się bowiem, że nie jestem, aż takim konfabulatorem, jak mi się wydawało - zajrzałem w domu do prospektu Canona, a tam w danych technicznych 30V/33V w punkcie "celownik" jak byk napisano pentalustrzany... Do tego jakość obrazu w 30/33 uchodzi za gorszą niż w 50.
Ale gdy googlałem to wychodził mi faktycznie pentapryzmatyczny.
To jak to w końcu jest?![]()
Wskazówka podstawowa - masz 36 zdjęć na filmie. Myśl PRZED naciśnięciem na spust!A może jeszcze jakieś wskazówki odnośnie pstrykania analogiem?
Pzdr
Grzesiu
SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
Analogowy DeviantArt
Wypociny formalne
Wypociny techniczne
Kurczaki, ale ja jestem inteligentny inaczej - wszak najprościej zajrzeć, co napisano w instrukcji obsługi.
A w tejże EOSa 30V mamy:
QED - i wszystko jasne, w prospekcie się rąbnęli.• Viewfinder
Type....................................Eye-level pentaprism
Pzdr
Grzesiu
SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
Analogowy DeviantArt
Wypociny formalne
Wypociny techniczne
Myślę żę TO wyjaśnia wszelkie wątpliwości.
Viewfinder
Type Fixed eye-level pentaprism
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
ja z kolei polecam kodaka profoto 100, fakt że ma cieplejsze kolory (teoretycznie to jest film portretowy dla światła zastanego, najlepiej jak jest zastane w południe na polu/dworze), ale dzięki temu żywiej wychodzi przyroda na zdjęciach, niebo czasem szarzeje, ale to i tak lepsze niż zimne, butelkowe kolory superii. ze slajdów ostatnio się przekonałem do kodaków e100vs i e100gx. zwłaszcza e100vs jest godzien polecenia, jeśli pożądasz cukierkowych kolorów.
pzdr.
p.
Ostatnio edytowane przez rbit9n ; 02-07-2008 o 12:12 Powód: coś mię się przypomniało
dokładnie z tymi kolorami na negatywach to zdecydowanie na ciepłe dni wiosną i latem - kodaki kodaki kodaki
schyłek lata, jesień - fuji fuji fuji
konica też fajna na jesień a do zimy to ja nie wiem...zapadam wted yw sen zimowypoza tym ja się równiez sugeruję łatwościa skanowania i kodaki wg mnie dużo lepiej wypadają pod tym względem
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
C 60D + R XR2
Galeria 2EV
tia o tym Rossmanie to słyszałem. Ja chciałbym uzyskac cos w klimacie ORWO albo koloryzowanych amerykańskich filmów : )
Canon 5D | C TS-E 24mm | C 70-200mm 2.8 (Soligor Pro 2X) | C 50mm 1.8