Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: [marta69] Z pewną taką dozą nieśmiałości :)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

1. Dobry czarnobyl to naprawde trudna sztuka w cyfrze, jestes 5768687 osoba ktra sie przy tym upiera i to kompletnie nie wychodzi.

2. Gdyby Pania przesunac w lewo to moze faktycznie cos by z tego bylo...

3. Niedoswietlone a calkowicie subiektywnie kolory mi sie nie podobaja. Moze przez niedoswietlenie ale balans bieli raczej bym zmienil. Kadr czy konstrukcja na nie. Mialas fajne linie w tle ktore mozna by wykorzystac do nadania zdjeciu dynamiki, jakas ciekawa nietypowa mina wraz z tymi liniami mogla by byc niezlym materialem na dobre zdjecie.

4. Dyskwalifikacja za niedoswietlenie - na przyszlosc zwracaj uwage na histogram Ale w sumie chyba najlepsze z serii, jesli masz rawa to mozna cos z tym zdjeciem zrobic

5. Temat fajny i dajacy duzo mozliwosci - gdyby wykorzystac stroj tej pani to moglo by byc niezle zdjecie
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 28-06-2008 o 04:09

Dopiero zaczyna Awatar marta69
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    1. Dobry czarnobyl to naprawde trudna sztuka w cyfrze, jestes 5768687 osoba ktra sie przy tym upiera i to kompletnie nie wychodzi.
    Nie upieram się Chciałam spróbować. Nie wyszło. Myślę, że odpuszczę póki co BW dopóki nie bedę bardziej `obcykana` w temacie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    4. Dyskwalifikacja za niedoswietlenie - na przyszlosc zwracaj uwage na histogram
    Zwrócę na pewno, dzięki za sugestię
    There is no calm before the storm. There is only tempest.
    http://69photo.wordpress.com/

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marta69 Zobacz posta
    Nie upieram się Chciałam spróbować. Nie wyszło. Myślę, że odpuszczę póki co BW dopóki nie bedę bardziej `obcykana` w temacie
    Faktycznie komentarz wyszedl dosc niefortunnie, nie bierz tego do siebie. Poprostu na forum ostatnio jest wysyp nie najlepiej zrobionych czarnobialych zdjec i mozna sie tym zmeczyc ale to nie powod bys Ty za to zbierala - przepraszam.

A co do samej techniki konwersji do b/w - nie jest tak tragicznie - troche zabawy warstwami korekcyjnymi i bylo by calkiem ok.

Co do kadru to na poczatek dobrze jest sie trzymac mocnych punktow obrazu - metoda prosta i bez wydziwiania a dajaca dosc dobre rezultaty - lekkie przekadrowanie zmienilo by pewnie calkowicie subiektywny odbior zdjecia.

Czekamy na nowe fotografie z uwzglednionymi poprawkami, milej zabawy

Uprawnienia umieszczania postów