Od drugiej strony - nie wymieniles zadnej rozsadnej przewagi Pro1 nad 300D+kit ktora usprawiedliwiala by porownywalna cene obu aparatow.
Bo nie uważam by Pro1 taką posiadał!

W linkach ktore podales nie ma zadnych konkretnych przewag Pro1 nad 300D. Jedyne "konkretne" podalem ci wyzej - sepia, BW, filmiki :wink:
Bo on nie ma takich przewag które by go pod względem użyteczności stawiały na równi z 300D. Tyle że to jest NASZE zdanie, bo to MY mamy takie a nie inne oczekiwania względem tego urządzenia. Dla innego ważne mogą być mniejsze gabaryty i masa, obiektyw 28-200mm, wspomniane przez Ciebie filmiki, albo np. cichsza praca (300D trudniej zrobić komuś fotkę tak, aby o tym nie wiedział - lustro narobi hałasu), czy chociażby ta nieszczęsna kompensacja błysku flash'a, gdzie w przypadku 300D trzeba się bawić w jakieś cracki, ryzyka utraty gwarancji itp., nie wspominając o tym, że tzw. zwykły user i tak nie ma o istnieniu takiego crack'a zielonego pojęcia.

Mowmy o tym co jest a nie gdybajmy. Jest upgrade do 300D to mozna z niego korzystac jak sie chce. Marzyc mozna jak sie sni a o konkretnych, juz obecnych rzeczach mozna normalnie rozmawiac.
Ojej, no to żart był... :P

Czyli jednak recenzenta uwazasz za bardziej wiarygodnego niz codziennego uzytkownika?
Przecież się z tobą zgodziłem! Napisałem jednak że i w tym wypadku różnie to bywa, bo wśród user'ów jest bardzo duży rozrzut wiedzy i doświadczenia.

A co powiesz na pierwsze miejsca w testach w roznych gazetach kompaktow cyfrowych klasy noname (rozne Premiery, Musteki, Apteki itp ) ?
Dziennikarz z magazynów typu CHIP czy ENTER nie jest dla mnie wiarygondym recenzentem w sprawach foto.

A co tu temperowac? To jest kaszana za ta cene 8) .
A jeszcze w poprzednim poście czytaliśmy "Nie twierdze ze jest beznadziejny". :wink:
A że za tę cenę to zgoda! Już to stwierdziłem powyżej i nigdy nie twierdziłem przeciwnie.