Chyba się jednak trochę zagalopowałem z tą firmą...Zamieszczone przez m_o_b_y
Nie zwróciłem uwagi na fakt, że cena na polskiej stronie była podana w funtach (ukrytych pod nazwą UKL). Z tego wynika, że koszt przesyłki FedExem wynosi ok. 450zł O.o
m_o_b_y ile Ty płaciłeś za przesyłkę i co przesyłałeś (mniej więcej wielkość i waga)?
Ta cena zdecydowanie bardziej mi się podoba, ale chyba nie z ta firmą...Zamieszczone przez P_i_t_t
Szukam jakiejś popularnej firmy i taniej... kiedyś myślałem o www.eagletransport.net.pl ale oni odbierają paczki z Londynu, a słanie paczki do nich to dodatkowe koszty, które jednak chciałbym ograniczyć.
Wiem, że już trochę propozycji podaliście...
1. dpd - to nie jest przypadkiem kurier tylko dla firm? Osoba fizyczna nie może tego zamówić z tego co mi się wydaje
2. ups - 57.85 GBP wciąż za drogo
3. trans-voyager - co do tej firmy mam wątpliwości do samej popularności/bezpieczeństwa. Fakt że wychodzi tanio przesyłka zachęca i to bardzo, ale czy warto zaryzykować? WIĘCEJ opinii o tej firmie proszę
4. TNT/DHL - może źle szukam (chociaż wątpie), ale cena oscyluje w granicach 200-300zł
5. FedEx - początek postu
Proszę o dalsze propozycje i najlepiej Wasze doświadczenie z podaną firmą
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
W związku z tym, że nie mogę edytować poprzedniego postu, poprawkę wprowadzam poniżej
Jak tak się zastanowić, to przecież paczka z Manchesteru do Londynu nie może być droga, więc jeśli się firma zgodzi na takie "dostarczenie" paczki do biura, to zmieszczę się w 25GBP raczej...Zamieszczone przez em
...ale mimo wszystko czekam na jeszcze inne propozycje...