Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Kurier Anglia-Polska?

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna Awatar cyga
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y
    Ja miałem bardzo dobre doświadczenia z Fedexem.
    Pozdrówka
    Chyba się jednak trochę zagalopowałem z tą firmą...

Nie zwróciłem uwagi na fakt, że cena na polskiej stronie była podana w funtach (ukrytych pod nazwą UKL). Z tego wynika, że koszt przesyłki FedExem wynosi ok. 450zł O.o

m_o_b_y ile Ty płaciłeś za przesyłkę i co przesyłałeś (mniej więcej wielkość i waga)?

Cytat Zamieszczone przez P_i_t_t
    Za taka malutką paczuszkę zapłacisz mniej więcej do 20ft (może nawet taniej)

Możesz jeszcze coś dopchać bo tam taka podstawowa przesyłka to ok 10kg
    Ta cena zdecydowanie bardziej mi się podoba, ale chyba nie z ta firmą...

Szukam jakiejś popularnej firmy i taniej... kiedyś myślałem o www.eagletransport.net.pl ale oni odbierają paczki z Londynu, a słanie paczki do nich to dodatkowe koszty, które jednak chciałbym ograniczyć.

Wiem, że już trochę propozycji podaliście...
    1. dpd - to nie jest przypadkiem kurier tylko dla firm? Osoba fizyczna nie może tego zamówić z tego co mi się wydaje
    2. ups - 57.85 GBP wciąż za drogo
    3. trans-voyager - co do tej firmy mam wątpliwości do samej popularności/bezpieczeństwa. Fakt że wychodzi tanio przesyłka zachęca i to bardzo, ale czy warto zaryzykować? WIĘCEJ opinii o tej firmie proszę
    4. TNT/DHL - może źle szukam (chociaż wątpie), ale cena oscyluje w granicach 200-300zł
    5. FedEx - początek postu

Proszę o dalsze propozycje i najlepiej Wasze doświadczenie z podaną firmą
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    W związku z tym, że nie mogę edytować poprzedniego postu, poprawkę wprowadzam poniżej

Cytat Zamieszczone przez em
    Szukam jakiejś popularnej firmy i taniej... kiedyś myślałem o www.eagletransport.net.pl ale oni odbierają paczki z Londynu, a słanie paczki do nich to dodatkowe koszty, które jednak chciałbym ograniczyć.
    Jak tak się zastanowić, to przecież paczka z Manchesteru do Londynu nie może być droga, więc jeśli się firma zgodzi na takie "dostarczenie" paczki do biura, to zmieszczę się w 25GBP raczej...

...ale mimo wszystko czekam na jeszcze inne propozycje...
    Ostatnio edytowane przez cyga ; 28-06-2008 o 15:36 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów