Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 73

Wątek: czy warto teraz łykać 5d

Początki nałogu

Domyślnie

Na a jeśli będzie kosztował w okolicach 3 kzł to będzie się działo oj będzie
    za takie zdanie nowy user dostaje z automatu punkty karne i przylepke ze jest trollem, drogi gwozdzt-iu moze byc tutaj tez 'popracowal'

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Dam Ci dobrą radę: zaczekaj.
    Gdy wyjdzie 5D mark II, to dotychczasową piątkę kupisz za dobrą cenę.
    Takie są reguły rynku, przynajmniej dotychczas tak było, a nic nie wskazuje, aby to się miało zmienić.
    Ja tak obstawiam.
    Pozdrówka
    Ja też tak kombinowałem prawie rok temu i ...... czekałem pół roku (i czekałbym nastepne pół na następcę jak widać), ale się wk...... i na swięta zrobiłem sobie prezent. Wolę wydać teraz parę stówek więcej, mieć św. spokój z kombinowaniem i w tym czasie bawić się w fotografa.
    Przez te pół roku zrobiłem parę fajnych fotek i teraz mam święty spokój. Cena po wyjściu mk2 pewnie i spadnie, ale jesli Canon planuje w końcu jego wprowadzenie to pewnie ogranicza produkcję i czyści magazyny, tak więc nie ma co chyba liczyć na zalew nowych-starych pozostałości z magazynów.
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Początki nałogu Awatar Propi
    Miasto
    Chodzież / Poznań

Domyślnie

Mnie też sprzedawca straszył, że nie warto brać teraz piątki, bo cashback się kończy i po nim na pewno będzie obniżenie ceny... Ale że sezon weselny w pełni, to nie myślałem wiele i wziąłem w leasing Cena summa summarum nie jest może super, ale mam opcję, żeby za rok, jak mi się 5d znudzi, zmienić bez wielkich opłat na następcę. I to jest już całkiem dobra opcja

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Takie są reguły rynku, przynajmniej dotychczas tak było, a nic nie wskazuje, aby to się miało zmienić.
    Ja tak obstawiam.
    Pozdrówka
    Tyle że jest w tym jednak pewien haczyk - jak wyjdzie następca to stara piątka przestanie robić dobre zdjęcia 8).
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 27-06-2008 o 15:13
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Policz sobie ile zdjec bys cyknal 5d z czasem 1/8000 czekajac na nastepce :-)

Początki nałogu Awatar Semtex
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja tak obstawiam.
    Pozdrówka
    O ile wyjdzie bo ten sam komentarz czytam od dwóch lat , ze już , że na pewno , że już w testach itd.
    5d + L plecak

Coś już napisał Awatar romko
    Miasto
    pomorze środkowe

Domyślnie

Myślę, że warto, szczególnie przy obecnych niskich kursach euro i dolara. Z czekania raczej pożytku nie będzie, szkoda czasu nawet na takie kalkulacje, kiedy i za ile jeszcze stanieje. Nawet jak wyjdzie następca te same dylematy zostaną - czy warto taniej starszy model, czy wyżłować się na nowy MKII. Mi przeszły wszelkie wątpliwości po pierwszych dniach użytkowania.
    5D gripped, Canon 5, lampka 430 EX, Canon 35L, Canon 50 1.4, Canon 85 1.8, Canon 16-35/2,8L MK II, Canon 70-200/2.8L, TC Kenko 2x, kilka szkiełek analogowych, dużo chęci i notorycznie mało czasu...
    to tylko 1 %...

Domyślnie

warto, zmienilem pare dni temu 40D na 5D... jestem bardzo zadowolony.
    Nie czekaj tylko kupuj. Szkoda czasu.
    A tak jak wyzej napisali, za ta kase nie dostaniesz nic lepszego w zadnym systemie.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Kiedy zacznie tanieć i o ile?
    Kiedy zacznie go brakować w sklepach?

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Warto kupować. Warto, warto. Mówię z wlasnego doświadczenia. Jakość nieziemska, a czekać, aż wejdzie model, który kręci filmiki... Bez komentarza.
    Wiem tyle, że profi sprzedają swoje marki na 5D
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów