Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: 70-200 IS f 4.0 test IS

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emilus100 Zobacz posta
    Np. jakie? Chyba takie które widać dopiero na zdjęciu, których nie przestawisz żadnymi jednostkami;-)
    ano takie jak rozdzielczosc: 70-200 4 i 70-200 4 IS

przeciez o to chodzi by efekt byl na zdjeciu, prawda

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

przez chwile mialem oba 70-200 bez IS i z IS i zrobilem pare testowych fotek ze statywu z wylaczonym IS w obu i przyznam ze nawet na pomniejszonych bylo widac ze 70-200 IS jest ostrzejszy (bardziej widoczne przy domknieciu), ale nie sugerowalem sie za bardzo tym przy zakupie, potrzebowalem takiego monopoda do obiektywu w obiektywie , brakowalo mi mozliwosci robienia zdjec z czasem 1/60 na 200mm, pierwsze wrazenie przyznam ze maly szok obraz nic nie skacze w wizjerze przy 200m trzymanych w rekach, podsumowac IS mozna tak: drogi, ale najwygodniejszy na swiecie monopod

Coś już napisał Awatar emilus100
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Przede wszystkim lepiej pracuje pod swiatlo niz stara 4ka... , jest ostrzejsze (podobno jedno z najostrzejszych szkiel Canona zoomowych) , ma IS najnowszej generacji ..i jest uszczelnione ( zwykla 4ka nie)

Doplata takiej kwoty to nie tylko IS.
    Noo jeśli tak, to rozumiem tą dopłatę Nie myślałem że zwykła 4ka jest nieuszczelniana Czyli warto kupić ze stabilizacją8)
    EOS 450D / EF-S 18-55 f/3.5-5.6 IS / EF-S 55-250 f/4.0-5.6 IS / RS60-E3 / Velbon CX540 / Tamrac Adventure 6 / LowePro TLZ Mini i parę filtrów

Zablokowany

Domyślnie

Dla jednego warto, dla drugiego nie. Dopłata ponad 1000 złotych może zniechęcać. Przecież 70-200/4 to i tak bardzo ostre szkło. Brak uszczelnień łatwo stwierdzić jeśli przy mocowaniu bagnetowym nie ma uszczelki gumowej charakterystycznej dla uszczelnionych elek. Ja używam wersji bez IS-a i jakoś nie składa mi się na zakup isówki. Wolę dołożyć trochę i w końcu przemóc się do zakupu wersji 2,8 - bo potrzebna.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

jako ze wlasnie stalem sie posiadaczem wersji z IS'em (a planowalem "zwykla" wersje - tak wyszlo przez przypadek ;-) ), podepne sie do watku z kolejnym przykladem :-)

zdjecie zrobione z balkonu i wykadrowane w ps'ie :-)

ogniskowa 200mm, czas to 1/50s.. chyba polubimy sie z tym szklem 8)
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 05-07-2008 o 14:58

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów