Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: [filippoz] Knockhill Racing Circuit Motocyke & Sidecary

Mieszany widok

Awatar filippoz
    Miasto
    Poznań, Kiedyś Edinburgh

Domyślnie [filippoz] Knockhill Racing Circuit Motocyke & Sidecary

Witam,

Kilka fotek z wyścigów, które odbyły się w zeszłą sobotę/niedzielę na torze Knockhill Racing Circuit w Fife niedaleko Edynburga.

To moje pierwsze kroczki w fotografii sportowej więc cudnie nie jest ale i makabrycznie też nie.

Z przykrością muszę przyznać, że podczas wypadków byłem na ... lunchu tak więc mam tylko dwie fotki jak kładą klienta już na nosze i do karetki.

1.

2.

3. Sidecary, bardzo widowiskowa sprawa

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Spotkałem także kolesia z power-images.co.uk, który walił Nikonem D300 + 200mm f2.8. Dał mi kilka wskazówek ale jeszcze długa droga do tego aby robić fotosy takie jak on (zdjęcia z tego weekendu zrobione przez niego znajdziecie tutaj > http://www.power-images.co.uk/galler...cing/21-06-08/ ) udało mu się uchwycić jeden z wypadków.

Pozdrawiam
    Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today! - by James Dean
    www.filipkrawczyk.pl
    www.OpenPhotography.pl :rolleyes:

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Sorry, ale zawsze mi się wydawało, że na zawody sportowe to się chodzi kibicować.
    No ale ja niedzisiejszy jestem i nie interesuję się specjalnie sportem.
    P.S. Mam nadzieję, że oszczędzisz nam krwi i karetek.
    Ostatnio edytowane przez Mellan ; 27-06-2008 o 01:58
    C-F-K - forever

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez filippoz Zobacz posta
    To moje pierwsze kroczki w fotografii sportowej więc cudnie nie jest ale i makabrycznie też nie.
    Gratuluję skromności
    Z przykrością muszę przyznać, że podczas wypadków byłem na ... lunchu tak więc mam tylko dwie fotki jak kładą klienta już na nosze i do karetki.
    To Ciebie interesuje fotografia sportowa czy bulwarowa ?
    Jest taka jedna gazeta, która zdjęcia z imprez motorowych zamieszcza wyłącznie gdy komuś coś poważnego się stanie, "Fakt" się nazywa :rolleyes:
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Awatar filippoz
    Miasto
    Poznań, Kiedyś Edinburgh

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Gratuluję skromności

To Ciebie interesuje fotografia sportowa czy bulwarowa ?
    Jest taka jedna gazeta, która zdjęcia z imprez motorowych zamieszcza wyłącznie gdy komuś coś poważnego się stanie, "Fakt" się nazywa :rolleyes:

hehe nic mu się nie stało, rozmawiałem z nieszczęśnikiem później i mówił, że zawsze taka reakcja medyków w razie gdy ktoś bandę zaliczy. Facet twardy był i brał udział w głównym wyścigu

@@ Mellan - dlatego nie zamieściłem żadnego zdjęcia
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    albo jestem ślepy albo nie wiem gdzie jest Edytuj , ponoć "Możesz edytować swoje posty"

Co do tego kolesia co miał wypadek, ten w szarej koszulce to właśnie on, ten z prawej na kolanach przy tylnym kole motocykla wyjmuje kamyki z tłumika

pzdr
    Ostatnio edytowane przez filippoz ; 27-06-2008 o 09:01 Powód: Automerged Doublepost
    Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today! - by James Dean
    www.filipkrawczyk.pl
    www.OpenPhotography.pl :rolleyes:

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Moim zdaniem 5, 6, 8, 10 są za mocno kadrowane, obcięto fragmenty motorów.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

czy to wina mojego monitora, czy faktycznie te zdjęcia są trochę za ciemne?
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

glegola
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    czy to wina mojego monitora, czy faktycznie te zdjęcia są trochę za ciemne?
    To wina pogody, chyba nie wiesz jak tam jest przez większość roku. 182 deszczowe dni w roku robią swoje. Zdjęcia 8 fajne.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    5 chciałem napisać, a edycja nie działa zbyt dobrze tak samo szybka odpowiedź...
    Ostatnio edytowane przez glegola ; 27-06-2008 o 21:27 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szkocja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez glegola Zobacz posta
    To wina pogody, chyba nie wiesz jak tam jest przez większość roku. 182 deszczowe dni w roku robią swoje.
    I w zwiazku z tym nie da sie poprawnie naswietlic zdjec?
    Moja galeria na CB
    30D + 40D + Tamron 17-50mm 2.8 + Canon 100mm 2.0 + Canon 50mm 1.4 + Canon 70-200mm 2.8 + 430EX + drobiazgi

glegola
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wile Zobacz posta
    I w zwiazku z tym nie da sie poprawnie naswietlic zdjec?
    Oczywiście się da, bardzo jasnym szkłem. Albo bardzo rozmazanym zdjęciem. Szkocja to najgorsze miejsce na planecie do robienia zdjęć, chronicznie jest beznadziejna pogoda, W ciągu dna potrafi świecić słońce i padać na zmianę kilka razy. Może jakby robił rawy to coś by się dało poprawić, jednak bez photoshopa lipa. Dziękuję za pytanie i czekam na kolejne.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szkocja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez glegola Zobacz posta
    Oczywiście się da, bardzo jasnym szkłem. Albo bardzo rozmazanym zdjęciem.
    Bez urazy ale poczytaj sobie troche o ekspozycji, jak sie ja ustawia i co na nia wplywa i nie siej dezinformacji... bo ktos poczatkujacy moze to wziac na powaznie.
    Moja galeria na CB
    30D + 40D + Tamron 17-50mm 2.8 + Canon 100mm 2.0 + Canon 50mm 1.4 + Canon 70-200mm 2.8 + 430EX + drobiazgi

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów