skąd wiesz że nie podpisali się pełną stopką? Pytanie czy do zdjęć 'tylko' śrubek firma chciałaby korzystać z mega profesjonalnego high-endowego studio, które wzięłoby np 30zł za zdjęcie? Wydaje mi się że nie. Możesz pracować za ile Ci się chce. Jak ja bym usłyszał że ktoś chce abym zrobił packshoty 1000produktów to na pewno jako pierwszej ceny nie podałbym możliwie najniższej akceptowalnej przeze mnie kwoty. Prędzej powiedziałbym (zakładając 3zł jako cenę akceptowalną) coś w stylu 'normalnie zdjęcie jednego produktu kosztuje u mnie 10zł, ale ze względu na wolumen zdjęć jaki Państwo potrzebują możemy negocjować ceny'. Potem przedstawiciel na rozmowie usłyszy że może dostać z tego tytułu 40% rabatu, i masz prawie gwarantowane 6zł/sztukę.Moglbys miec racje gdyby jakis pracownik duzej firmy odpowiedzialny za sprawe trafil przypadkiem na ta strone i wzial kolege za powazne studio o mocnej marce - wtedy faktycznie mozliwe byly by kwoty o ktorych mowiles.
Najlepiej by było gdyby autor wypowiedział się jak duża to firma, bo to dużo zmienia.
a odnoszę wrażenie że bardzo osobiście odbierasz te posty. Tu nie chodzi o to ile ja czy Ty, czy Twój kolega robiąc packshoty zarabia, a ile może sobie zażyczyć.Natomiast prace z czyms co sie kocha mozna by przelknac na takich warunkach - majac satysfakcje i zyskujac doswiadczenie ma to jakis sens, nawet za marne pieniadze. Ale nie o mnie mialo byc...)