Pokaż wyniki od 1 do 10 z 84

Wątek: 500-1000 packshotów do katalogu ile wziąć ??

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    rozumiem, możesz być zadowolony pracując przez 8h dziennie, za 2tys mieisiecznie, ale jeśli kwestią negocjacji mógłbyś zarabiać 3razy tyle przez ten miesiąc robiąc dokładnie tą samą pracę to co byś wybrał?
    Zrozum tu nie chodzi moja satysfakcje tylko realia i poziom gospodarczy. (Osobiscie bylem bardzo wkur#$$# zasuwajac calymi dniami w np. mediamarktcie za 1800zl brutto. Wole zeby w sciane wbijac spedzajac czas na rozwoju wlasnym niz bezproduktywnie tracic czas calymi miesiacami dodatkowo zarabiajac mniej wiecej na oplaty za mieszkanie i skromne przyjemnosci. Natomiast prace z czyms co sie kocha mozna by przelknac na takich warunkach - majac satysfakcje i zyskujac doswiadczenie ma to jakis sens, nawet za marne pieniadze. Ale nie o mnie mialo byc...) Bo zarobki na poziomie nawet "tylko" 6tys miesiecznie bez specjalistycznego, scislego wyksztalcenia lub co najmiej kilkuletniego doswiadczenia zawodowego to w Polsce abstrakcja. Wiem ze sa fotografowie ktorzy kasuja po 6 tys od jednego wesela albo dostaja 50 tys za sesje. Tylko to sa ludzie z bardzo mocna marka a ich praca jest odrobine bardziej kreatywna(przynajmniej w teorii) niz ustawienie 5 lamp, lekka ich korekcja od czasu do czasu i trzaskanie zdjec srubek.

Moglbys miec racje gdyby jakis pracownik duzej firmy odpowiedzialny za sprawe trafil przypadkiem na ta strone i wzial kolege za powazne studio o mocnej marce - wtedy faktycznie mozliwe byly by kwoty o ktorych mowiles. Jednak wydaje mi sie to dosc malo realne, logiki troche - duze, powazne firmy podpisuja sie pelna stopka z danymi i tego typu sprawy zalatwiaja jednak odrobine powazniej niz jednozdaniowe wiadomosci. A strona kolegi i zaprezentowane tam zdjecia tez raczej wrazenia reklamy profesjonalnego studia nie robia.

Wiec w tym konkretnym przypadku chodzi raczej o to by zlapac zlecenie, nabrac doswiadczenia i zarobic pare zl na lepszy sprzet. W takim kontekscie kwoty rzedu 2-4 tys zl wydaja sie juz calkiem sympatyczne i wrecz bardzo wysokie.
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 28-06-2008 o 03:45 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów