Podaj choć jeden cytat gdzie podaję ile takie zlecenie jest warte. Mi chodzi o argument wartości sprzętu na jakim się pracuje. Dla zleceniodawcy liczyć się będzie i tak rezultat końcowy.
Podaj choć jeden cytat gdzie podaję ile takie zlecenie jest warte. Mi chodzi o argument wartości sprzętu na jakim się pracuje. Dla zleceniodawcy liczyć się będzie i tak rezultat końcowy.
Canon EOS 400D Canon 17-55 f2,8 IS USM Canon 70-200 f2,8
Po co ci podawać skoro się wykłócasz. Najprawdpodobniej masz świetną orientację w cenach...
Z tego typu "fachowcami" nie sensu jakakolwiek rzeczowa dyskusja.
I nie mówię "pozdrawiam", bo krew psujesz nie będąc w temacie.
C-F-K - forever
A ja pozdrawiam.
Canon EOS 400D Canon 17-55 f2,8 IS USM Canon 70-200 f2,8
Czy ja sie myle czy znowu sie zaczyna przekrzykiwanie ??
Chyba to końcówka. Status Quo.
C-F-K - forever
tak sobie teraz myślę że jak sie zgodzą na zlecenie to chyba zajmie mi to z dobre 10 dni więc chyba nie będę wybierał żadnej opcji żeby do nich jechać i tam focić...
albo poprostu policz sobie dodatkową kwotę za dojazd. Mam nadzieję, że ta firma nie popatrzy na Ciebie jak na amatora ze względu na cenę jaką podałeś. Jeśli napiszą do jakiegoś innego fotografa że dałeś kilka razy niższą cenę, to miej nadzieję że ten nie odpisze czegoś z podobnym przekazem (może mój tekst nie jest najlepszy jakościowo, ale poświęcając na to trochę czasu możnaby to ładnie doszlifować):
jeszcze odnośnie nieznanej firmy która chce współpracować z Tobą. Sprawdź w jakiej domenie był adres email nadawcy, może się okazać że to tylko jakiś 'student' chciał wybadać rynek, bo miał opcję podobnego zlecenia celem wakacyjnej pracy...(...) może zadać Pan sobie pytanie dlaczego każdy szanujący się dyrektor dużej firmy jeździ markową limuzyną, skoro mógłby kupić kilka razy taniej poczciwego Poloneza? Dlatego, ponieważ stare przysłowie 'jak Cię widzą tak Cię piszą' ma w sobie coś uniwersalnego, wizerunek jest bardzo ważny. Jakość oraz niezawodność także się liczą. Może Pan zapłacić mniej u konkurencji. Jeśli okaże się że zdjęcia będą niskiej jakości (bądźmy szczerzy - jakość kosztuje), może się znacząco obniżyć ilość transakcji zawartych przez Pańską firmę, czego Panu nie życzę. Nasze stawki są wyższe, ale ma Pan gwarancję wysokiej jakości i owocnej, w pełni profesjonalnej, satysfakcjonującej współpracy. Wybór należy do Pana.
Pozdrawiam,
Jan Kowalski,
Studio X
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 28-06-2008 o 23:58
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
Poza tym wszystkim...śrubki. Jak to cholera focić? maleństwa 5x30mm. Zwyczajnie tak gdybam wczuwając się w zlecenie soundmana.
Wieszać na czymś? Ma ktoś takie doświadczenia?
C-F-K - forever
Tak wiesz napisałem wyrażnie cena zdjęć nie obejmuje kosztów transportu ani wyjazdu nie uśmiecha mi się poprostu siedzieć tam i klepać fotek wole na spokojnie w domu