Nie jestem superfotografem, też się uczę fotografii sportowej, ale wypowiem się co do tych zdjęc.
Na większości zdjęć jakieś problemy z kontrastem. Odnoszę wrażenie, że nie ma zbyt płynnych przejśc kolorów, róznych odcieni tego samego koloru. najgorsze pod tym względem jest pierwsze zdjęcie.
W 1 jeden zawodnik fotografowany od tyłu, drugi z boku. Słabe zdjęcie. Do tego jakieś takie strasznie sztuczne.
2 mogło by być, gdyby było inaczej wykadrowane, obcięta noga i piłika, ale za to dużo miejsca nad głową.
3 podobnie jak 2 inaczej można wykadrować, ciaśniej. Szczególnie dużo zbędnego miejsca teraz jest z prawej strony. Oraz wypadałoby obrócić jakiś 1-2 stopnie przeciwnie do wskazówek zegara.
4 jakoś do mnie nie przemawia, za małe ludzik. Ale inaczej się nie da wykadrowac.
5. Zdecydowanie nie trafiony kadr. Nie widać, co się stało, tylko wykrzywionego bramkarza. I niebo.
6. Bez większego zarzutu, szkoda że czerwone portki się władowały w kadr.
7. Ciaśniejszy kadr by się przydał, za dużo "luzu" mają obiekty.
8. Krzywe. Przynajmniej trzy stopnie przeciwnie do wskazówek zegara trzeba by było obrócić. I do tego nieostry ludzik zasłania radość całego zespołu i ławki, strzelca gola chyba też całego zasłonił.
Ale nie przejmuj się krytyką, praktyka czyni mistrza. Im więcej fotek tym lepsze są. Ja regularnie robię dwa lata i nadal nie jestem zadowolony z wielu.