Trójka bardzo fajna. Pozostałe jakoś mnie nie przekonują, przede wszystkim za dużo poucinanych kończyn.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Nie jestem superfotografem, też się uczę fotografii sportowej, ale wypowiem się co do tych zdjęc.
Na większości zdjęć jakieś problemy z kontrastem. Odnoszę wrażenie, że nie ma zbyt płynnych przejśc kolorów, róznych odcieni tego samego koloru. najgorsze pod tym względem jest pierwsze zdjęcie.
W 1 jeden zawodnik fotografowany od tyłu, drugi z boku. Słabe zdjęcie. Do tego jakieś takie strasznie sztuczne.
2 mogło by być, gdyby było inaczej wykadrowane, obcięta noga i piłika, ale za to dużo miejsca nad głową.
3 podobnie jak 2 inaczej można wykadrować, ciaśniej. Szczególnie dużo zbędnego miejsca teraz jest z prawej strony. Oraz wypadałoby obrócić jakiś 1-2 stopnie przeciwnie do wskazówek zegara.
4 jakoś do mnie nie przemawia, za małe ludzik. Ale inaczej się nie da wykadrowac.
5. Zdecydowanie nie trafiony kadr. Nie widać, co się stało, tylko wykrzywionego bramkarza. I niebo.
6. Bez większego zarzutu, szkoda że czerwone portki się władowały w kadr.
7. Ciaśniejszy kadr by się przydał, za dużo "luzu" mają obiekty.
8. Krzywe. Przynajmniej trzy stopnie przeciwnie do wskazówek zegara trzeba by było obrócić. I do tego nieostry ludzik zasłania radość całego zespołu i ławki, strzelca gola chyba też całego zasłonił.
Ale nie przejmuj się krytyką, praktyka czyni mistrza. Im więcej fotek tym lepsze są. Ja regularnie robię dwa lata i nadal nie jestem zadowolony z wielu.
Fakt, koledzy pewnie rację maja ad. techniki jednak trzeba przyznać, że duużo emocji widać na tych zdjęciach co wg mnie bardzo się chwali. Popracować nad kadrem i będzie super![]()
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
na 5. to sie usmiechnalem, normalnie jakby zlepka paru zawodnikow, chaos totalny i kazdy jakby robi co innego nie zwiazanego wlasnie z akcja![]()
Aparat mam i ja
1,2,7 odpadają. Reszta REWELACJA. Ogólnie to na niektórych może niezbyt dobre kadrowanie, ale udało Ci się uchwycić na prawdę świetne momenty. 4 mi się bardzo podoba. Tak trzymaj![]()
Miłego dniamoja www
Kompletnie się nie znam, ale wydaje mi się że jest tu trochę za jasno. Jak myślicie?
Jak dla mnie to 3 jest świetna tylko trochę za szeroko
40D... 5DII... kit... C70-200/2,8... C17-40/4... C100IS...580EXII...statyw...monopod
Witam korzystając z fantastycznego 2 tygodniowego pikniku na Wyspie Man postanowiłem troszeczku popstrykać. Generalnie pobyt jak dla mnie super sam urząd na tegoroczne TT zapewnił sporo wrażeń. Najważniejsza część tej imprezy czyli odbywające się poraz 101-szy najbardziej niebezpieczne i znane na świecie uliczne wyścigi.
1.2.3.4.
Ostatnio edytowane przez kucza21 ; 10-06-2008 o 21:36
i co? to wszystko?![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Dobre fotografie, ładnie wyszło.
Mam pewne porównanie, bo ostatnio robiłem wyścigi konne. Trzeba ogromnego doświadczenia by ostrość obiektu i jego ruch pokazać w dobrym świetle i kadrze.
Gratuluję wycieczki, napewno była pełna wrażeń. Pozdrawiam.
C-F-K - forever