Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Manfrotto - 055 lżejszy od 190?!

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie Manfrotto - 055 lżejszy od 190?!

Wczoraj testując w sklepie 24-70L dostałem do użytku jakieś Manfrotto z serii 055. Na początku nie zwróciłem uwagi (wiadomo, podniecenie nową zabawką ;-) ) ale potem w drodze powrotnej coś mnie oświeciło: przecież on był jakiś taki lżejszy od mojego 190Pro! (ta sama głowica 460Mg). Żona która pomagała rozkładać/składać potwierdziła wrażenie - a Ona akurat doskonale wie ile wazy 190 Powiedzcie, czy to jakas zbiorowa halucynacja, czy jest jakiś taki lżejszy model?

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Wczoraj testując w sklepie 24-70L dostałem do użytku jakieś Manfrotto z serii 055. Na początku nie zwróciłem uwagi (wiadomo, podniecenie nową zabawką ;-) ) ale potem w drodze powrotnej coś mnie oświeciło: przecież on był jakiś taki lżejszy od mojego 190Pro! (ta sama głowica 460Mg). Żona która pomagała rozkładać/składać potwierdziła wrażenie - a Ona akurat doskonale wie ile wazy 190 Powiedzcie, czy to jakas zbiorowa halucynacja, czy jest jakiś taki lżejszy model?
    Raczej niemozliwe poniewaz wagi sa nast.:
    190Pro = 1.9 Kg.
    055MF3 = 2 Kg.

Nawet najlzejszy statyw z serii 055 (carbonfiber) jest troche ciezszy niz 190PRO. Moze jakas podroba....
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

sv
    Guest

Domyślnie

055 bez srodkowej kolumny wazy pewnie tyle samo co 190 z kolumna

Uprawnienia umieszczania postów