Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Bibble Pro a Lite

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj
    A jednak tym razem firma dotrzymała słowa i w ostatnich chwilach stycznia, zgodnie z zapowiedzią ukazało się preview nowej wersji.
    Dla mnie to nie jest preview, tylko alpha... bardzo, bardzo wczesna alpha dodam

Cytat Zamieszczone przez Kolaj
    Jeszcze się nie bawiłem ale forum całe w zachwycie.
    Które? bo chyba nie forum Bibble? Ja tam poza zachwytami garstki fanatyków widzę co parę minut kilka nowych postów z bugami

A tak serio: mnie rozczarowała przede wszystkim szybkość działania interfejsu. To trochę kicha, że w natywnym (Linux), nowy programie, reklamowanym wszem i wobec jako najszybsze co się rusza, UI działa mi wolniej niż CaptureOne 3.5 na emulowanym Windowsie

Natomiast jedną rzecz trzeba im przyznać: przetwarzanie zdjęć w trybie batch jest błyskawiczne, jakakolwiek konkurencja zostaje o kilka okrążeń w tyle. Co więcej, jakość outputu jest przy tym bardzo dobra, o ile wręcz nie najlepsza z tego, co do tej pory widziałem. I tym razem naprawdę ;-), nie tak jak w B4 które w reklamach miało "best quality ever", a w rzeczywistości... ;-)

Póki co jestem mocno zawiedziony, liczyłem na w końcu solidny, szybki workflow pod czystym Linuxem. Ale będę obserwował
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A, i jeszcze coś: ta alpha Bibble to pierwszy przypadek kiedy interpretacja WB przez program niezależnego producenta podoba mi się bardziej, niż oryginał z JPG/zrobiony w DPP
    Ostatnio edytowane przez muflon ; 04-02-2009 o 22:42 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

Z ciekawości zainstalowałem triala na Linuxie. Jakoś mnie nie zachwycił. Prędkość działania całkiem całkiem, wynik też, jednak jak dla mnie większy workflow osiągam w lightroomie

Muflon, w jaki sposób korzystasz z win pod linuxem? VMWare?

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chyrus Zobacz posta
    Muflon, w jaki sposób korzystasz z win pod linuxem? VMWare?
    Tak, VMware Player. Bawiłem się trochę VirtualBoxem, to i owo odpalałem pod Wine, ale "produkcyjnie" - to jednak wolę stare i wypróbowane

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

muflon, ja pod Debianem bibbla uzywam i mysle ze tylko lekko wolniej chodzi jak wersja 4. Wiadomo, taki interfejs a'la Lightroom swoje wymaga.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Początki nałogu Awatar 2marekm
    Miasto
    Słupsk

Domyślnie

Jak zapisać "wywołany" plik ?. Oślepłem czy cuś :-D ?

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    Jak zapisać "wywołany" plik ?. Oślepłem czy cuś :-D ?
    Z głowy nie powiem, bo już skasowałem ale popatrz na ich forum, to jeden ze standardowych dylematów

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów