A możecie napisać jaki sprzęt ze sobą bierzecie ?
A możecie napisać jaki sprzęt ze sobą bierzecie ?
You Can
to co w stopce, bez 400tki i vivitara, moze zostawie metz'a (zalezy od wagi calosciowej sprzetu)
5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR
adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB
Chciałem zabrać 70-200 ale jak mają być jakieś chore jazdy z ochroną to się zastanowię. Ale i tak jeszcze nie bardzo wiem jak jest w końcu ze sprzętem foto??? Według tego chorego regulaminu to pewnie obojętnie jakie lustro będzie już sprzętem pro.
Ostatnio edytowane przez manual ; 03-09-2008 o 19:02
Skad takie info? Mi redakcja przekazala, ze reporterowi ze sprzetem PRO (w moim rozumieniu to cos pokroju 1D MkIII + od 400 do 800mm + monopod + ...) w prawdzie rozstawic sie nie dadza, ale cos mniejszego kalibru juz powinno przejsc.
Ciekaw jestem co mam zrobic ze sprzetem, gdy z jednego tematu bede jechal prosto na ta impreze? Wyrzucic do Wisly?
Pani Aleksandra Zarychta powiedział mi że (prasowym) wolno wsiąść aparat (lustro) na ramię ale już bez super teleobiektywu acz tu za wyrazie się nie określiła, a ochrona może to różnie interpretować.
Dwa mówiła "o siedzeniu na dupie" i nie zasłanianiu innym widoków. Trzeba się wybrać na trening w piątek i zobaczyć co się będzie działo i jak to będzie wyglądało.
Co do świateł to chyba będzie wybitnie jasno, mieszkam na Gocławiu szperacze sięgały chen chen wysoko i daleko, a łunę było widać znad bloków.
Are you brave enough?
Więc sytuacja się klaruje
laski z redbulla wiedzą swoje, a kolo z ochrony będzię dumał nad Markiem 1 z full wypasem a powiedzmy 350d ze średnim zoomem, co ma wpuścić a co nie, o kant takie warunki, odechciewa się strzelać foty.
![]()
Zadzwoniłem dziś do siedziny RB i gdy poprosiłem o połączenie z osobą, z którą mógłbym porozmawiać na temat brania sprzętu foto na zawody, miły głos odpowiedział że aparaty fotograficzne można będzie wnosić. Niestety "miły głos" nie wiedzia co to lustrzanka i utrzymywał, że można wnosić każdy rodzaj sprzętu foto, byle bez statywu.
Wedleuzyskanych informacji nie wolno wnosić kamer wideo a sprzęt foto nie stanowi problemu.
mialem podobne informacje od pani aleksandry w dniu przyznawania akredytacji. mam prasowke - pytalem o sprzet foto, to odpowiedziala, ze nie, bo bede zaslaniac. ale jak pytalem o to, czy beda konfiskowac, to powiedziala, zeby dopytac na treningach. widze, ze sie wyjasnia powoli.
poza tym do dyspozycji jest jeszcze centrum mediowe. prasie nie beda mysle konfiskowac niczego.
a tak de fakto, to jesli bedzie jasno (a ma byc wybitnie jasno), to body+135 i szklo na szeroki kadr i mi nic wiecej nie potrzeba
jesli jednak bedzie ciemno, to i tak bez lamp nie ma co tam wchodzic z aparatem![]()
Ostatnio edytowane przez merger ; 03-09-2008 o 23:37
5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR
adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB